DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Bursa’da Diş Çekimi Sonrası Fenalaşan Çocuk Ölümüne İlişkin Dava Görüntüleri

Bursa’da diş çekimi sonrası çocuk ölümüne ilişkin dava ve olayların detayları, gelişmeler ve bilinmesi gerekenler bu içerikte.

11.07.2025
A+
A-

Olayın Detayları ve Dava Süreci

Bursa’da, 5 yaşındaki Deniz Sönmez’in, genel anestezi altında gerçekleştirilen diş çekimi sonrası yaşadığı ciddi sağlık sorunları ve sonucunda hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın duruşması, mahkeme salonunda devam etti. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Kerem Gökay Y. ve Levent O., aynı zamanda olayla bağlantılı diğer sanık Münir Eralp K. ile birlikte, Deniz’in ailesi ve avukatları katıldı.

Sanık Münir Eralp K., olay günü klinikte bulunmadığını ve şirket hisselerinin %10’una sahip olduğunu belirterek, “İşlemi yapanlar benim çalışanlarım değil. Olaylardan dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Beraatimi talep ediyorum.” şeklinde ifadelerde bulundu. Diğer sanıklar da önceki beyanlarını tekrar etti ve mahkeme, sanıkların diğer tanık ve sanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Olayın Ayrıntıları

Deniz Sönmez ailesi, oğullarını 10 Kasım 2023 tarihinde diş çekimi için özel bir klinikte götürdü. O gün genel anestezi uygulandıktan sonra, bekleme odasında bir süre sonra ateşi yükselmiş ve durumu kötüleşmişti. Ailesi, durumu ağırlaşan çocuğu Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Ne yazık ki, üç gün süren tedaviye rağmen Deniz hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında, anestezi uzmanı Levent O, diş hekimi Aleyna S., polikliniğin mesul müdürü Kerem Gökay Y. ve diğer sağlık personeli hakkında çeşitli suçlamalar yöneltilmişti. Özellikle, bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezaları talep edildi. Ayrıca, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nun Ek 11. Maddesi’ne muhalefet suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezaları istenmişti.

İlgili Dava ve Hukuki Süreç

Bu olayla bağlantılı olarak, Hüseyin Serkan Ö., Mert Çelebi G., Mervenur Özdemir A. ve Münir Eralp K. hakkında da aynı kanuna muhalefet suçundan dava açılmış ve iki dosyanın birleştirilmesine karar verilmişti. Mahkeme, olayın tüm yönlerini detaylı şekilde incelemekte olup, adil bir karar vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

İnsan hayatının bu denli kıymetli olduğu ve tıbbi işlemlerde gereken özenin gösterilmesinin ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış olup, adaletin tecellisi beklenmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.