Ablasyon Tedavisi ile Kalp Ritim Bozukluklarına Çözüm
Ablasyon tedavisi ile kalp ritim bozukluklarına etkili bir çözüm bulabilirsiniz. Bu yenilikçi yöntem, kalp sağlığınızı iyileştirerek yaşam kalitenizi artırır. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dursun Aras’tan Ablasyon Tedavisi Hakkında Bilgiler
Medipol Sağlık Grubu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dursun Aras, kalp ritim bozuklukları için uygulanan “ablasyon” tedavisinin başarı oranının %99’a ulaştığını belirtti. Hastane tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Aras’ın kalp krizi geçiren hastalarda, kalp pili takılı olanlarda ve ani bayılma vakalarında bu tedavi yönteminin sağladığı başarılar ve operasyon süreçleri hakkında bilgilere yer verildi.
Ablasyonun, kalp ritim bozukluklarının tedavisinde en etkili yöntemlerden biri olduğunu vurgulayan Aras, “Ablasyon, adeta sihirli bir değnek gibidir. Amacımız, kalp ritim bozukluğuna yol açan anormal elektriksel aktiviteleri yok ederek, bu sorunları kökünden çözmektir.” ifadelerini kullandı.
Hastalıklara Karşı Koruyucu Bir Yaklaşım
Gençler arasında sıkça görülen ve aniden başlayarak kalp hızını 250 atıma kadar çıkarabilen durumlarda ablasyon tedavisinin uygulanabileceğini belirten Aras, “Bu tedavi yöntemiyle %99’a yakın bir başarı elde ediyoruz.” dedi. Bu tedavi yöntemi sayesinde, hastaların yaşam kalitesinin arttığını ve sağlıklı bir yaşam sürmelerinin sağlandığını vurgulayan Aras, “Ablasyon ile kalple ilgili gelecekte ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.
Kalp Pili İhtiyacını Ortadan Kaldırma
Prof. Dr. Aras, kalp pili takılmış olan ve sık sık şok tekrarı yaşayan hastaların yanı sıra kalp krizi geçiren ve ölümcül ritim bozuklukları yaşayan hastalar üzerinde de bu tedavi yönteminin etkili olduğunu belirtti. “Ablasyon sayesinde, kalbin içine girip ritim bozukluğunun nedenlerini tespit edip haritalandırarak, bu sorunları ortadan kaldırıyoruz.” diye ekledi.
Genç hastalar arasında kalbin yavaşlaması ya da durması sonucu bayılma vakalarının yaşanabileceğine dikkat çeken Aras, “Bu tür hastalarımızda da aynı ablasyon yöntemini uyguluyoruz. Böylece kalp pili ihtiyacını da büyük ölçüde ortadan kaldırmış oluyoruz.” dedi. Ayrıca, bu işlemin bir ameliyat olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Aras, “Operasyon sonrası hastalarımız aynı gün taburcu olabiliyor ve birkaç gün içinde işlerine dönebilirler.” şeklinde bilgi verdi.
Yaşam Kalitesinde Belirgin İyileşme
Ayrıca, orta yaşlı ve yaşlı bireylerde sıkça görülen “atriyal fibrilasyon” adlı ritim bozukluğunun tedavisinin, ilaç tedavisine göre en az 3 kat daha fazla başarı sağladığını ifade eden Aras, tedavi sonrasında yaşam kalitesinin arttığını ve kalp yetersizliği riskinin azaldığını belirtti. “Bu sayede hastaların yaşam süresini de uzatmış oluyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Kaynak: AA / Ekonomi