DOLAR 32,2982
EURO 34,8261
ALTIN 2.409,21
BIST 10.219,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Dinç Saçlar İçin Önemli Tavsiyeler

17.06.2020
A+
A-

Sağlıklı saçlar için önemli tavsiyeler nelerdir? Hangi saç tipine nasıl bir bakım yapılmalıdır? Saç bakımı esnasında hangi malzemeler kullanılmalıdır? Saç bakımının beslenme ile alakalı boyutu nedir? Siz de bu hususlara uyarı ederek saçlarınızın daha gür görünmesini muhtemel kılabilirsiniz. Konu ile alakalı aklınıza takılan tüm hususlara hemen olan bir biçimde haberimizden ulaşabilirsiniz!
Dinç Saçların Püf Noktaları Nelerdir?

SAĞLIK SAÇLARIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Dinç saçlar için manâlı tavsiyeler incelendiği zaman bilhassa şu hususlar uyarı çekmektedir;
• Dinç bir görünüme sahip olan saçların elde edilmesi için şahısların nem dengesine uyarı etmesi gerekiyor.
• Kuru ve ince telli olan saçlarda saç uçları kırılmaya fazla meyillidir. bu nedenle bakım adımının saç uçlarında odaklanması gerekir.
• Kuru ve ince telli saçlarda yoğun yağlar kullanılırsa bunun saçta genel manada bir sönüklüğe sebebiyet verebileceğinin de belirtilmesi gerekir.
• Yağlı saçlarda ise arındırma yapmak büyük ağırlık arz ediyor. Bu arındırmanın stabilizatör nitelikte olması ve pozitif yağı arındırayım derken genel saç dokusunu bozmaması gerekiyor.
Siz de bu detaylara dikkat ederek fantastik bir verimlilik elde edebilirisiniz. Sağlıklı saçlara gelmek için rutinlere dikkat etmeli ve bakımı aksatmamalısınız. Eğer egzama gibi özel durumlar söz konusuysa şampuan seçimi konusunda kuşkusuz uzmanınızdan takviye almanız gerekir. Basmakalıp şampuanların içerisinde egzamanın daha da büyümesine neden olabilecek sorunlar meydana gelebilir.

NEM DENGESİNE DİKKAT!

Saçların sağlıklı bir görünüme sahip olması namına nem dengesine dikkat etmelisiniz. Nem dengesi tutturulamayan saçlarda kökler sorunsuz olsa zeka gür ve dinç bir dış görünüş elde edilmez. Ayrıca su tüketimi hem de bakım adımları ile nem dengesi tesis edilebilir.

PEELİNG ŞAMPUANLAR İLE SAÇ KÖKLERİNİ TEMİZLEYİN!

Dinç saçlar için manâlı tavsiyeler doğruca sizi de saçlarınızdaki genel olarak birikmiş olan kirleri arındırma fırsatını da elde edebilirsiniz. Keza bakım ürünleri keza de modern zamanın ayrılmaz parçası olan hava kirliliği sebebi ile saç derisinde birikmeler meydana gelebiliyor. Bu konuda oldukça tedbirli olmanız gerekiyor. Haftada bir ya da iki haftada bir peeling şampuanlar kullanarak saç derinizi arındırma imkanını da elde edebilirsiniz. Saç derisinde kesintisiz kullanılmaması gerekiri. Kuru olan saçların daha da kurumasına sebebiyet verebilmektedir. Peeling şampuanların düzenli aralıklar ile aralıklı biçimde kullanılması ise elde edilecek olan verimliliği yüksek seviyeye çeker!

GIDA DÜZENİNE DİKKAT!

Saç sağlığının ve cilt sağlığının en kayda değer anahtarı beslenmedir. Saçlarınızı besleyecek olan mükemmel besinlerden beceriksiz kalmamalısınız. Yemişlerden vitamin ve minerallere değin dengelenmiş bir gıda sistemi oluşturmuş olmanız gerekir. Bunun yanı sıra su tüketimi de büyük tartma talep eder. Su tüketim oranının epeyce dengeli olması gerekir. Vücudun susamış kalması durumunda saçlarınızda büyük oranda bir sönükleşme meydana gelecektir. Bu noktada cildinizde de kuruma ve pul pul görünüş ortaya çıkar!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.