DOLAR 32,2666
EURO 34,8655
ALTIN 2.433,73
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Devletin kasasından milyonlarca lira çıktı!

18.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı, ocak ayından bu yandan kurum içi çalışmalara karşın toplantılar düzenlemeye başladı. 15 Ocak’ta “Murakıplar Semineri”, 27-30 Ocak tarihleri aralarında “Eğitim Görevlileri Semineri”, 18-24 Ocak ve 26 Ocak-1 Şubat tarihleri aralarında da “4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenlendi. Bir Takım toplantılar ise hâlâ devam ediyor. Bütün bu toplantı ve seminerler için Antalya’daki 5 yıldızlı oteller tutuldu. Kasadan milyonlarca lira bu toplantılara harcandı.

SAUNALI SEMİNERLER

Diyanet’in toplantıları, 5 yıldızlı alkolsüz aile oteli WOME Deluxe, Alan Xafira, Silence Beach Resort gibi bölgedeki lüks otellerde gerçekleşti. Diyanet’in keza merkezinde ayrıca de yeni yapılan tesislerinde büyük toplantı salonları bulunuyor. Diyanet’in Eskişehir Yolu’ndaki merkez binasındaki devasa konferans salonunun yanı sıra merkezin derhal arkasına yapılan büyük tesislerde de salonlar bulunuyor. Bu toplantılarla ilgili olarak Diyanet Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı metinler şöyle: “Yüksek ihtisas/eğitim merkezleri müdür ve eğitim görevlileriyle istişarelerde bulunmak nedeniyle düzenlenen 12. Eğitim Görevlileri Semineri 27-30 Ocak 2020  tarihleri aralarında Antalya-Alanya’da gerçekleştirildi. 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğreticilerine karşın Antalya/Manavgat’ta 18-24 Ocak 2020 ve 26 Ocak- 1 Şubat 2020 tarihleri aralarında Hizmet İçi Eğitim Semineri düzenlenmiştir.”

‘YATAKLARIMIZ YETERSİZ’

Diyanet, SÖZCÜ’nün konuyla ilgili sorusunu yanıtladı. Diyanet merkezlerindeki yatak kapasitesinin azlığından dolayı otellerde görüşme yaptıklarını gösteren Diyanet, verilen paraların da harcırah kanunu kapsamında olduğunu bildirdi. Diyanet, şu açıklamayı yaptı: “Başkanlığımızca yürütülen hizmet içi eğitim faaliyetleri öncelikli olarak Eğitim Merkezlerinde yürütülmektedir. Eğitim Merkezlerinin yatak kapasitesi 3 bin olup uzun süreli mesleki eğitimlerle sürekli hizmet verdiğinden, sayısal anlamda yoğun katılımlı kısa süreli seminer programları eğitim merkezleri dışında sezon olarak yerinde koşullu yerlerde Harcırah Kanunu kapsamında yapılmaktadır.”

EŞLERİ DE HUZUR DERSİ YAPTI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.