DOLAR 32,5658
EURO 34,9692
ALTIN 2.418,00
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Dev gemi korona virüs karantinasına alınmıştı: İsrail, tahliye için Türk uçağına teklifte bulundu

01.03.2020
A+
A-

CÖMERT YILDIZ /

Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsün ilk olarak ortaya çıktığı gemi olan ‘Diamond Princess’ isimli yolcu gemisinde bekleyiş devam ediyor.

Son alınan rakamlara göre gemide 527 kişide korona virüs tespit edilmişti. Gemiyle ilgili gelen yeni haberlere göre, 19 Şubat’ta karantina süresinin sona ermesinin ardından yaklaşık 240 mürettebatın tahliyesine geçtiğimiz günlerde başlandı.

Japonya’nın Yokohama Limanı’nda karantinaya alınan ve içinde 3 bin 700 kişinin olduğu “Diamond Princess” adlı yolcu gemisinde bekleyiş devam ederken bir yandan da tahliyeler için ülkeler adım atmaya başladı.

İsrail bu konuda en hızlı davranan ülkelerden biri oldu. İsrailli sigorta şirketleri Harel, Migdal ve Clal, neredeyse bir aydır Japonya sahillerine demir atan Diamond Princess’taki 14 İsrailli yolcuyu ülkelerine getirmek için havayolu şirketleri ile görüşmelere başladı.

İki şirketin de adı verilmiyor

Edinilen bilgiye göre şu ana kadar bir Türk ve Taylandlı havayolu şirketi ile görüşmelere başlandı. Türk ve Taylandlı şirketin adları açıklanmazken, özel jet konusunda kiralama yapılacağı ifade ediliyor. Taylandlı şirketle anlaşmanın yakın olduğu, izin ve onayların alınmasından sonra İsrailli 14 yolcunun evlerine dönebileceği belirtiliyor.

TIKLA BORSADA DÜŞÜK KOMİSYONLA İŞLEM YAPMAYA BAŞLA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.