DOLAR 32,4643
EURO 34,6970
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Deepfake çok daha korkunç bir şekilde dönüyor!

12.09.2018
A+
A-

Daha önce Deepfake, sadece insan yüzlerini bazı kısıtlamalar ve eksiklikler ile değiştirebilmekteydi. Bugün Carnegie Mellon Üniversitesi’nde bulunan araştırmacılar, bu teknolojiyi çok çok daha ileri bir seviyeye taşıdı, öyle ki yapılabilenler inanılmaz seviyede. “Deepfake” videoları için kullanılan yöntemden çok daha farklı bir yöntem kullanan CycleGAN, her kareyi öğrenip diğerine benzetmek yerine yüz hareketlerini ve mimiklerini öğreniyor.

Siyah beyaz kaydedilmiş bir videodaki yüz hareketlerini, renkli bir videoya aktarabiliyorsunuz. Yeni nesil Deepfake olarak adlandırabileceğimiz CycleGAN’ın en korkunç özelliklerinden biri ise, yüz hareketlerini öğrendiği için söylemediğiniz şeyleri söylemişsiniz gibi yapabilecek olması! Bugün yayınlanan yeni Recycle-GAN projesi, tamamen yüz hareketlerine odaklanmış durumda. Diğer yapılabileceklere bakıldığında ise kelimeler kifayetsiz kalıyor, sonuçları aşağıdan bizzat kendiniz inceleyebilirsiniz. (Soldakiler giriş, sağdakiler çıkış resimleri)

Köpek > Kedi – Kedi > Köpek

Fortnite > PUBG

Ünlü ressamların resim tarzlarını öğrenen yapay zeka, fotoğraflarınızı seçmiş olduğunuz ressam çizmiş gibi değiştiriyor:

Bir çiçeği başka bir çiçeğe dönüştürüyor:

Çizimleri belirlenen nesneye çevirebiliyor:

Projenin yapımcıları ise yaptıkları proje hakkında “Bu teknolojiyi filmlerde kullanmak için hazırladık. Zahmetsizce, karışık film sahnelerini hazırlayabilmek temel amacımız.” demekte. Sonuç olarak, bundan sonra internette gördüğümüz içeriklerin aslında tamamı ile sahte olabileceklerini unutmamamız gerekiyor. Özellikle bu teknoloji geliştikçe, sanal ve gerçeklik birbirinden ayırt edilemez hale gelecek.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.