DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Damar Tıkanıklığında İlaçla Ameliyat Arasında Fark Yok

23.07.2020
A+
A-

Damar tıkanıklığı için en uygun tedavi yönteminin ne olduğunu dair araştırmalar yapan Amerikan Kalp Birliği, 7 yıl süren araştırmanın sonuçlarını yayınladı.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ ARASINDA FARK YOK

Amerikan Kalp Birliği 7 yıldır üzerinde çalıştığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Damar tıkanıklığının tedavisiyle ilgili araştırmanın sonuçlarına göre; bazı hastalarda ilaçla tedavi ve ameliyat arasında bir fark olmadığını tespit edildi.

Bunun için önemli olan ise sağlıklı beslenmenin yanında, spor yapmanın da fazlasıyla etkili olduğunu açıkladı. Ayrıca sigara tüketen insanların sigarayı bıraktıklarında bu tedavilerden olumlu sonuçlar alınma oranının artacağı da bilinmektedir. 

YAŞAM TARZI DEĞİŞTİĞİNDE AMELİYAT OLMA RİSKİ YOK

Amerika’da yapılan ve 7 yıl boyunca devam eden 37 ülkeden 5 bin 179 kişinin araştırmaya katıldığı çalışmanın sonuçları damar tıkanıklığı sorunu yaşayan kişiler sağlıklı beslenmeye özen göstermelerinin, spor yapmalarının ve sigarayı bırakmaları sonucunda sadece ilaç kullanarak stent ve bypass ameliyatlarıyla aynı etkideki sonuca ulaşabileceklerini belirledi.

Ameliyat ve ilaçlı tedavinin arasındaki tek farkın damarın açılma süresi olduğu belirtilen araştırmada ameliyatların oluşturduğu ek riskler de göz önüne alındığında sadece ilaç kullanımı seçeneğinin durumu acil olmayan hastalarda daha mantıklı bir tedavi yöntemi olduğu sonucuna varıldı.

YILDA 500 MİLYON DOLAR TASARRUF

Araştırmacılar, uzun zamandır üzerinde çalışılan araştırma sonuçlarının pratikte kullanılmaya başlanmasıyla beraber yılda 500 milyon dolarlık harcamanın da önüne geçileceği görüşünde bulundular.

Amerika’da her yıl 2.3 milyon kişi damar tıkanıklığına bağlı olarak yaşadıkları göğüs ağrısı nedeniyle doktora başvurmaktadır. Stent takılmasının hastalara maliyeti 25 bin dolar iken bypass ameliyatları ortalama 45 bin dolar. Belirli önlemlerin alınması sonucunda ilaç ile tedavi edilmenin daha uyguna olabileceği ortaya konulmuştur.

İLİşKİLİ HABERLER Bacaktaki Damar Tıkanıklıkları Tedavisi

Bacaktaki Damar Tıkanıklıkları Tedavisi

Kalp ve Damar Sağlığı İçin Haftada En Az Bir Kez Balık Tüketilmeli

Kalp ve Damar Sağlığı İçin Haftada En Az Bir Kez Balık Tüketilmeli

Damar Tıkanıklarını Açtığı Ortaya Çıktı

Damar Tıkanıklarını Açtığı Ortaya Çıktı

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

İLİşKİLİ GALERİLER DAMARLARI TEMİZLEYEN MUCİZE KARIŞIM

DAMARLARI TEMİZLEYEN MUCİZE KARIŞIM

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Geç Değil!

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Geç Değil!

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Büşra Pekin’den Sağlıklı Beslenme Uyarısı

Büşra Pekin’den Sağlıklı Beslenme Uyarısı

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.