DOLAR 32,2342
EURO 34,7625
ALTIN 2.460,09
BIST 10.334,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Daimler şirketinin emisyon skandalına rekor ceza

25.09.2019
A+
A-

Günümüzde elektrikli otomobiller ivme kazanmaya devam ediyor ve yakıt konusunda yeni teknolojiler geliştiriliyor. Dünyanın en büyük firmalarından biri olan Daimler dizel emisyon skandalı ile anılıyor. Emisyon skandalı konusunda her ne kadar Volkswagen ismi geçse de birçok şirket bundan etkilenmiş durumda. Yaklaşık 870 milyon euro ceza ile yargılanan Daimler gruba ait , 280.000 adet Mercedes-Benz C sınıfı ve E sınıfı araçta emisyon skandalı tespit edildi.

Özellikle Amerika ve Çin’de dizel motorlu araç kullanımı diğer ülkere oranla daha az kullanılıyor. Avrupa ülkeleri son zamanlarda dizel araç kullanımını azaltmak adına katı kurallar ile şirketleri benzinli araç üretimine teşvik ediyor.

Dizel araçlar yerine hibrit araç kullanımını arttırmaya yönelik çalışmalarda bulunan firmalar yakın gelecekte dizel kullanımını sıfıra indirmeyi düşünüyor. Motorin adı verilen yakıtın hem çevreye olan zararı diğer yakıtlara göre fazla hem de motor üretimi konusunda diğerlerine göre pahalı. Bu sebepten dolayı birçok firma turbo benzinli motor üreterek yakıt tüketimini azaltıyor. Karbon salınımını azaltmak ve çevreye daha az zarar vermek adına yapılan bu adımlara karşı bazı şirketler hileye başvurdu.

2015 yılında Diesel Gate ile birlikte patlak veren emisyon skandalı, şirketleri büyük zarara uğrattı. 700.000‘den fazla aracın karıştığı skandallar şirketlerin araçlarını geri çağırması ve hukuki olarak sıkıntılı bir süreç yaşamasına sebep oldu. Daimler 2019 yılının başında 60.000 adet GLK model aracı geri çağırmak zorunda kaldı. ABD Adalet Bakanlığı soruşturması ve  New Jersey davaları devam ettiği için şirketin karıştığı skandalın büyüklüğü henüz belirlenebilmiş değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.