DOLAR 32,5492
EURO 34,8712
ALTIN 2.429,70
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Daha az gün ışığının psikolojimize 5 etkisi

01.12.2017
A+
A-

Depresyon

Günlerin kısalması ve havanın daha erken saatlerde kararması ruh halinde ciddi değişikliklere neden olabilir. Bu durumun sizi etkilemediğini düşünüyor olsanız bile uyku düzeninizin bozulduğunu, umutsuz hislere kapıldığınızı veya kendinizi her şeye karşı ilgisiz hissettiğinizi fark ettiyseniz o halde depresyona girmiş olabilirsiniz. Sonbahar ve kış aylarında depresyona girmek oldukça normaldir. Çünkü gün ışığından fazla yararlanamayız ve aynı zamanda yazın olduğu gibi hareketli günler geçirmeyiz. Bu da bizi depresyona sürükleyebilir.

İsteksizlik

Gün ışığının az olması herhangi bir şey için bile isteksiz olmanıza neden olabilir. Normalde yapmayı çok sevdiğiniz etkinlikleri yapmak istemeyebilirsiniz. Bu durum gün ışığının az olmasının bir sonucudur. Kendinizi karamsar hissetmeniz ve isteksiz olmanız son derece normaldir. Ancak bunu önlemek için arkadaşlarınızla daha sık vakit geçirmek sorununuza yardımcı olabilir.

Daha az gün ışığının psikolojimize 5 etkisi

Duygusal dalgalanmalar

Daha az gün ışığı hormonal olarak da dengesizliğe neden olabilir. Bu durum da duygusal dalgalanmalar için bir ortam yaratır. Kendinizi nedensiz yere ağlarken bulabilir veya olmadık şeylere sinirlenebilirsiniz. Hormonlarınızdaki dalgalanmalar duygusal olarak sizi etkilediği için bu tip davranışlar içine girdiğinizi bilmek önemlidir. 

Konsantrasyon bozukluğu

Daha kısa günler ve güneş ışığından fazla yararlanamamak konsantrasyonu da etkiler. İşinize veya derslerinize karşı daha isteksiz olabilirsiniz. Veya dikkatinizi bir türlü yaptığınız şeye verememe sorunu da ortaya çıkmış olabilir.

Daha az gün ışığının psikolojimize 5 etkisi

Serotonin hormonunun düşüşü

Güneş ışığına daha az maruz kalmak serotonin hormonu düzeylerinde bir düşüşe neden olabilir, bu da depresyon hissine yol açabilir. Serotonin ruh halini etkileyen bir hormondur.

 

 

Kararında Liposuction (Yağ Alma)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.