DOLAR 32,3558
EURO 34,7693
ALTIN 2.395,24
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

06.04.2021
A+
A-

Saç dökülmesine ne iyi gelir? Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir? Saç dökülmesine karşı doğal yöntemler nelerdir? sorularının cevabını sizler için derledik.

Saç dökülmesi, gerek Türkiye’de gerekse de dünyada sıklıkla görülen bir sağlık sorunudur. Hal böyle olunca birçok insan saç dökülmesinden şikayet etmekte, saç dökülmesini engellemek için çeşitli yollar bulma arayışına girmektedir. Peki, saç dökülmesine ne iyi gelir? Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir? Saç dökülmesi kimlerde görülür? İşte, yanıtlar.

SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR?

Saç dökülmesine ne iyi gelir: Saç dökülmesi sorununa özel bir biçimde hazırlanmış olan kür sayesinde hemen bu problemin tarihe karışmasını sağlayabilirsiniz. Kaynaması devam eden 3 bardaklık bir suyun içine bir tatlı kaşığı dolusu lavantayı koyun. Ardından 5 dakika boyunca kaynamasını bekleyin. Demlenmesinin sonrasında bunu süzün. Artık saçlarınızı yıkamak için hazırlamış olduğunuz bu yeni kürü kullanın. Temizleme sonrasında yarım saat boyunca suyla durulayın. Bunu haftada en fazla 2 kere olacak şekilde uygulamak mümkündür.

Saç dökülmesine karşı doğal kür opsiyonları içinde zeytinyağı da bulunuyor. Doğal olan bu maddenin en dikkat çekici özelliği her daim çok besleyici olmasıdır. Hatta bu yüzden birçok şampuan bundan üretilmiştir. Bunun hem doğal hem de kaliteli olanını edinin. Daha sonra saçın üstüne sürün. Yedire yedire ve derinlemesine yapmak gerekiyor. Özellikle kuru olan saç derisinde bu sayede köklerin beslenmesini sağlamak mümkündür.

Saç dökülmesi gibi oldukça rahatsız edici bir duruma karşılık çay ağacı yağını kullanabilirsiniz. Bazı kişilerin saçlarının dökülme nedeni aşırı yağlanmadır. İşte bu bitki sayesinde mevcut sorundan kurtulmak mümkündür. Bunun yanı sıra saç derisi üstündeki mantar ve egzama gibi rahatsızlıklara da çok iyi gelir.

Saç dökülmesine ne iyi gelir: Başarılı bir diğer kür ise şöyledir; temiz bir şişenin içine 10 yemek kaşığı kadar zeytinyağını koyun. Bunun yanı sıra 2 kaşık kadar son derece iyi bir biçimde ufalanmış olan menekşeyi de eklemeyi unutmayın. Daha sonra bunları çalkalayın. Kesinlikle homojen bir karışımın olması lazım. Kapağını dikkatli olarak kapatın. Güneşi gören bir yere bunu koyun. Bir hafta burada beklemesi gerekiyor. Üstünden 8 gün geçtikten sonra süzün. Bu suyu hem akşam hem de sabah olmak üzere saçlarınızın diplerine sürünü. Bir gün sonra katranlı olan sabunla saçlarınızı çok iyi bir biçimde yıkayın.

SAÇ DÖKÜLMESİNİN NEDENLERİ NELERDİR?

Saç dökülmesinin en bilinen nedeni genetik faktörlerdir. Bunun haricindeki sebepler ise şöyledir;

Depresyon ve stres

Deride ortaya çıkan birtakım problemler

Hormon kaynaklı olan sorunlar

Hem mineral hem de vitamin eksikliği

Kemoterapi

Doğum kaynaklı olan dökülme

Farklı birçok iç hastalık

Yanlış beslenme

SAÇ DÖKÜLMESİ KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen bir rahatsızlıktır. Özellikle erkeklerde çok daha sık ortaya çıkar. Kadın tipi saç dökülmesinin nedenleri daha farklıdır. Uzun süren ve sonu başarılı olan doğal yöntemlerle tedavisi mümkündür.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.