DOLAR 32,2316
EURO 34,8199
ALTIN 2.424,54
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

Cumhurbaşkanı: Havalimanına hastane kuruluyor! Kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan corona virüsü için alınan…

07.04.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı her biri 1000 kapasiteli iki yeni hastahane kurulacağını belirterek şu ifadelerini kullandı;

Hastanelerimizde tedavi konusunda bir sıkıntımız yoktur. Şu an kadar sağlık hizmetleri ve tedariki bakımından kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık. Yoğun bir çalışmayla Atatürk Havalimanı alanını ve Sancaktepe’deki alanı bin odalık hastane yapıyoruz. Bunları süratle 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz.

Mahalle, köy, ilçe ve belde düzeyinde karantinalar uygulanıyor!

“Her şehrimizde bulunan il hıfzıssıhha kurullarıyla ilgili il pandemi kurulları ihtiyaca göre ilave tedbirler de geliştirebiliyorlar. Hastalığı yayma tehlikesi olan apartman, mahalle, köy, ilçe belde düzeyinde karantinaya alabiliyoruz.

Milli Dayanışma Kampanyası’nda yaklaşık 1 milyar 500 milyon liranın banka hesaplarında biriktiğini ve 43 milyon lira SMS bağışı toplandığını söyleyen Erdoğan, infaz düzenlemesinin de yarın TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini açıkladı.

Buna ek olarak 2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştırmak için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Günlük yevmiyeyle hayatını sürdüren / hiçbir geliri olmayan vatandaşlarımızın valilik ya da kaymakamlıklara telefonla ulaşıp durumu anlatması ya da internet üzerinden başvurması halinde devletimiz size her türlü desteği verecektir.”

Parayla maske satışı kesinlik yasak!

”Kesinlikle para ile maske satışı yasaktır. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve üretim planlamalarımız vardır . Ücretsiz şekilde maske ulaştırmaya kararlıyız. Evlerinden dışarı çıkmak zorunda olanlara 3 adımdan yakın mesafede bulunmamalarını istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.