DOLAR 32,3218
EURO 34,8246
ALTIN 2.396,11
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Covid-19’un Psikolojik Etkileri

09.06.2020
A+
A-

Psikolojik Olarak Yaşanan Sorunlar Nelerdir?

Covid-19’un psikolojik etkileri zarfında salgın ile her kişinin aynı seviyede ve güçte uğraş edilmediğinin de farkına varmalısınız. Keza bu ruhsal çalkantıların toplumun büyük bölümünde gözlendiğini de belirtmeliyiz. Her nedense dünyada da toplumumuzda da psikolojik rahatsızlıklar fizyolojik rahatsızlıklar değin önemsenmiyor. Hatta psikolojik rahatsızlıklar için tedavi bölge kişiler ile alakalı oluşan olumsuz söylemler ülkemizde yeni yeni kırılmaya başladı!

Psikolojik olarak en sık yaşanan sorun vesvese bozukluğu olmuştur. Bu sorunu tetikleyen şart ise belirsizliktir. Yaşanan belirsizliklerin doğruca hayatınızda sorunları da beraberinde getirdiği ve bu durumu kontrol alma ihtiyacı hissetmeniz epeyce adi. Hem mükemmeliyetçi olan ve denetleme konusunda takıntılı olan şahısların salgın döneminden diğer kişilere kadar daha fazla etkilendiği ayrım ediliyor. Sorun çıkaran biri öteki koşul da terapilerin biri süreliğine de olsa askıya alınmasıdır. Yüz yüze terapilerin psikiyatrik gelişim için her insan namına oldukça önemli olduğu da yeniden görülüyor ve ayrım ediliyor.

Bu hususlara bakıldığı süre keza yeni problemlerin çıktığını hem de var olan problemlerin nüks ettiğini sizi de görebilirsiniz. Bu sıkıntıların ortadan kaldırılması için normalleşme sürecinde tedirginlikleri bir kenara bırakarak gerekli önlemleri alarak yavaş yavaş hayata karışmaktır. Hayata karışmadan bu alanda net bir düzelme ummak ve hayata net şekilde entegre edinmek maalesef fakat mümkün olmayacaktır!

Bereketli Almak Zorunda Değilsiniz!

Covid-19’un psikolojik etkileri kapsamında şahısların kendi hayatlarını ayrı şahısların hayatları ile kıyaslamaları da büyük sorunlara neden olmuştur. Bilhassa bereketli edinmek ve salgın döneminde evde bulunduğunuz dönemi çok daha bereketli geçirmek gibi bir algıya kapılmanız sizin için fazla da akla yatkın olmayacaktır

Salgının dünyada kaç kez meydana geldiği ve daha öncesinde hiç bu şekilde evde kalmanız gerekip gerekmediğiniz tahlil edin! Bu sıra dışı olayda evde bulunulan zamanı tam bir verimlilik maratonu haline getirmenin fazla da mantıklı olmadığını bilmelisiniz. Sosyal medyada yansıtılan durumların büyük bir çoğunluğunun sanal hakikat olduğunu bilmelisiniz. Sosyal medyada yansıtılan durumlar ile kişilerin gerçek hayatta sahip oldukları koşulların defalarca aynı olmayacağı dile getirilmelidir.

Meditasyona Tartı Verin!

Hayatınızda yeni bir pencere açmak ve sıkıntılardan olabildiğince kurtulabilmek için meditasyona tartma vermeniz gerekiyor. Meditasyon derin bir nefes almanızı sağlayacak olan en esas yardımcı unsurlardan bir tanesidir. Bunun için keza tasarlanmış olan uygulamalara IOS veya Android işletim sistemi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. mağdur durumda kaldığınızı hissederseniz psikolojik yardım hattını da arayabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Coronavirüs Bulaşan 10 Minibüs Şoförünün Taşıdığı Yolcular Aranıyor

Coronavirüs Bulaşan 10 Minibüs Şoförünün Taşıdığı Yolcular Aranıyor

Uydu Fotoğrafları Coronavirüsün Erken Başladığını Gösterdi

Uydu Fotoğrafları Coronavirüsün Erken Başladığını Gösterdi

Meksika'da Coronavirüsten Ölen Kişi Sayısı Düştü

Meksika’da Coronavirüsten Ölen Birey Sayısı Düştü

Öpüşme Sahnelerinde Zorunlu Coronavirüs Değişikliği Geliyor

Öpüşme Sahnelerinde Zorunlu Coronavirüs Değişikliği Geliyor

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Şart

Dünya Genelinde Covid-19 Tespit Edilen Kişi Sayısı 7 Milyon 90 Bini Geçti

Dünya Genelinde Covid-19 Saptama Edilen Birey Sayısı 7 Milyon 90 Bini Geçti

Güney Kore'de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Güney Kore’de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Birey Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.