DOLAR 32,5222
EURO 34,7276
ALTIN 2.490,25
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

El Çatlaklarına Ne İyi Gelir?

02.07.2021
A+
A-

El çatlakları neden olur? El çatlaklarına ne iyi gelir? El çatlaklar için doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Birçok kişinin yaşadığı ellerde oluşan çatlaklar son derece rahatsız edicidir. Bu durumdan kurtulmak ise çok basit. İşte o yöntemler…

El çatlakları neden olur? El çatlaklarına ne iyi gelir? El çatlaklar için doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Elde ortaya çıkan çatlaklar estetik açıdan son derece rahatsız edicidir. Genellikle kış aylarında elin çok kuru kalmasından dolayı görülür. Bunun daha farklı nedenleri de vardır. Hem sorunun öncesinde hem de çatlakların başlamasından sonra buna bir dur demek mümkündür. Doğal yöntemlerin neler olduğu açık şekilde yazımızda.

EL ÇATLAKLARI NEDEN OLUR? 

El çatlaklarının en temel nedeni dış faktörler olarak bilinir. Özellikle çok soğuk havalarda sık görülür. Özellikle hamile kadınların çok susuz kalmasından dolayı da ortaya çıkabilir. Bunun önüne geçmenin birçok yolu vardır. Uygun şekilde eldiven kullanımı ve düzenli beslenme şarttır. Soruna yönelik olan doğal tedavi yöntemleri de mevcuttur.

EL ÇATLAKLARINDA DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR? 

Çok kolay bir biçimde edineceğiniz malzemeler sayesinde el kremi yapabilir ve bu şekilde rahatsız edici olan sorundan kurtulabilirsiniz. İhtiyacınız olan şeylerden birisi ceviz yağıdır. Bunun 150 gram olması şarttır. Bunun yanı sıra balmumu da kullanılır. 25 gramlık işinizi görecektir. Yapımı ise oldukça basittir. İki ürünü de açık bir kabın içine koyun. Daha sonra bunları karıştırmaya başlayın. Orana bizzat kendiniz karar verebilirsiniz. Benmari olarak bilinen yöntemi tercih edin ve bunu ısıtın. Ardından ise son derece sağlam olan bir cam kavanozun içine koyun. Ağzını güzel bir şekilde kapatın. Bunu istediğiniz zaman uygulayabilirsiniz.

El çatlaklarına ne iyi gelir: El çatlaklarına karşı bitkisel yöntemlerin içinde tereyağından yapılmış olan özel kremin kullanımı her daim tavsiye edilir. Bu şekilde çatlakların yok olması çok basittir. Hatta bunun çok hızlı olduğunu da söyleyelim.

Eldeki çatlaklar için farklı bir kür daha var ve bununa ayrıntıları da şöyle; buna göre bir miktar süt alın. İçine ise papatya katın. Daha sonra bunu güzel bir biçimde kaynatın. İşlemin bitmesinin ardından bir süzgeç yardımıyla süzün. Ortaya çıkan bu karışımın içine hem akhuş tohumunu hem de zeytin yağını ekleyin. Böylelikle süreç tamamlanmış olur. Artık yapılacak olan şey çok açık. O da mevcut kürü çatlamış olan ellerinize dikkatli bir biçimde sürmek. Kısa sürede kesin sonuç almanız mümkün.

El çatlarının giderilmesi adına aynı zamanda egzersiz yapmak da tavsiye edilen bir durumdur. Bunun için ilk olarak ellerinizi sıkmanız lazım. Hemen ardından sayın ve 20 olduğu vakti parmaklarınızı açın ve kapatın. En az 20 kere bunu yapmak gerekiyor.

El çatlaklarına ne iyi gelir: Bu soruna yönelik olan son kürümüz ise şöyle; cezvenin içine 2 yemek kaşığı susam yağı ve 1 tatlı kaşığı dolusu balı koyun. Bunları karıştırın. Daha sonra devam edin ve gliserin ve badem yağını yine 1 kaşık olacak şekilde ekleyin. Bunun kıvama gelmesinin ardından kavanozun içine koyun. Geceden sürün ve eldiven takın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.