DOLAR 32,4768
EURO 34,8408
ALTIN 2.477,67
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

COVID-19’un bir yan etkisi daha olduğu ortaya çıktı!

04.08.2022
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Amerika Birleşik Devletleri’nde bir grup araştırmacı COVID-19 ile felç arasındaki bağlantıyı inceleyen bir çalışma yaptı. Ekip, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki COVID-19 hastası olanlar ve olmayanlar olmak üzere iki grup inme hastasını inceledi. ‘Characteristics of a COVID-19 Cohort with Large Vessel Occlusion: A Multicenter International Study’ adlı çalışma, akut büyük damar tıkanıklığı (LVO) olan 194’ü Covid hastası ve 381’i Covidli olmayan 575 hastanın veri analizinden oluşuyor.

COVID-19 kohortunun daha genç olmasına yani koronavirüs hastalarının daha genç olmasına ve daha az serebrovasküler (beyinde nöral hasar) risk faktörüne sahip olmasına rağmen, ölüm oranlarının daha yüksek olduğu ortaya çıktı. 

COVID-19, FELÇTEN KURTULMAYI 2,5 KAT ZORLAŞTIRDI

Çalışmayı ABD’deki Thomas Jefferson Üniversitesinden nörolojik cerrahi profesörü Dr. Pascal Jabbour liderliğindeki ekip gerçekleştirdi. Çalışmada, Covid’li kişilerin olumsuz bir sonuca sahip olma ve inme sonrası zor bir iyileşme ile karşı karşıya kalma olasılığının Covid’li olmayan kişilere göre 2,5 kattan daha fazla olduğu sonucuna varıldı.

Prof. Dr. Pascal Jabbour, “Covid-19 hakkında, özellikle de genç hastalar üzerindeki etkisi hakkında öğrenmemiz gereken daha çok şey var. İnmenin Covid-19’lu bireyler üzerindeki etkisi endişe verici ve araştırmaya ve düzeltmeye devam etmeliyiz.” dedi. 

FELÇ NEDENLERİ OLDUKÇA KARMAŞIK

Kan akışının aniden kesilmesi olan felç, çok sayıda nedeni olan karmaşık bir rahatsızlıktır. Kalp problemlerinin yanı sıra kolesterol nedeniyle tıkanan arterlere (atar damarlara) kadar pek çok şey felce neden olabilmekte. Küçük darbeler genellikle kalıcı hasara neden olmaz ve 24 saat içinde kendi kendine çözülebilir ancak daha büyükleri felaket olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.