DOLAR 32,3829
EURO 34,7802
ALTIN 2.396,52
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Covid-19 Yeni Belirtiler

13.06.2020
A+
A-

Covid Belirtileri Nelerdir?

Covid-19 yeni belirtiler ile alakalı olarak yapılan çalışmalara bakıldığı vakit bilhassa şu hususların dikkat çektiği fark ediliyor;

Hastalığın en temel belirtisi yüksek ateştir. Öteki hastalıklarda meydana gelen yüksek ateşin yanı sıra Covid dahilinde meydana gelen ateşin bir türlü düşmeyen ve ısrarcı şekilde tekrarlayan yapıda olduğu da belirtilmelidir. Bir diğer temel nitelik de kuru öksürüktür. Kuru öksürük balgamsız olduğu için boğazda büyük bir tahrişe sebebiyet verebilir. Kuru öksürüğün de benzer alev gibi ısrarcı bir biçimde devam ettiğinin de dile getirilmesi gerekiyor! Salgının en yeni belirtilerinden biri ise tat ve koku kaybıdır. Diğer grip türlerinde de tat kaybı meydana gelebilir. Fakat bu salgın dahilinde tat ve koku alma imkanının neredeyse sıfırlandığı ayrım ediliyor. Gözlerde kızarma ve yanma bununla beraber kas ağrıları da bu belirtilere eşlik ediyor.

Virüsün mutasyona uğraması ile beraber yeni belirtiler ve özellikler de meydana gelebilmektedir. Bu süreç içerisinde kesintisiz devinim içerisinde olunduğu görülüyor. Çalışmalar tek bir sefere özgü yapılarak tamamlanmıyor. bununla beraber salgının ilerleme şemasına uygun bir şekilde tekrarlanması gerekir. Ancak bu şekilde yeni belirtileri yorumlamak sizin için daha kolay biri hal alacaktır.

Belirtiler Ayrım Edilirse Ne Yapılmalı?

Covid-19 yeni belirtiler ayrım edildiği anda herhangi biri ile temas etmeden sağlık durumu birimleri ile irtibat kurmalısınız. Afiyet birimleri özel korumalı kıyafetler giymiş olan bir ekip ile sizi alacak ve en yakın Covid salgın hastanesine yönlendirecektir. Bu alanda sorun yaşanmaması için kendi imkanlarınız ile hastaneye gitmektense sağlık personelleri ile iletişime geçerek profesyonel ekiplerin sizi almasını sağlamanın çok daha akla yatkın olacağı da dile getirilmelidir.

Bu konuda hem çare ayrıca de filyasyon ekipleri ile uyarı çeken biri sistem oluşturduğumuz ayrım ediliyor. Hatta ülkemizde sıhhat bakımından sorunsuz bir daha aşağı yapının oluşturulmasının diğer ülkelere nazaran daha eksik bere alarak bu süreci atlattığımızı bildirmek de hatalı olmayacaktır.

Salgın ile Baş Etmenin ve Yayılmasını Önlemenin Yolları Nelerdir?

Salgın ile baş etmenin en esas noktalarının başında şüphesiz temastan kaçınma geliyor. Temastan ne derece kaçınırsanız elde edeceğiniz verimliliğin de pek üst seviyede olacağını görebilirsiniz. Bu noktada sosyal mesafe olarak belirlenen 1.5 metreye de uyarı etmelisiniz. Bu sosyal mesafeye dikkat etmenizin yanı sıra maske de kullanmalısınız. Ellerinizi yüzünüzden ve ağzınızdan uzakta tutmalısınız. Ellerin bol su ve sabun ile sıklıkla yıkanması gerekiyor.

İLİşKİLİ HABERLER Uydu Fotoğrafları Coronavirüsün Erken Başladığını Gösterdi

Uydu Fotoğrafları Coronavirüsün Erken Başladığını Gösterdi

AB'den Coronavirüs Mücadelesindeki Firmalara 314 milyon Euro Hibe

AB’den Coronavirüs Mücadelesindeki Firmalara 314 milyon Euro Hibe

Meksika'da Coronavirüsten Ölen Kişi Sayısı Düştü

Meksika’da Coronavirüsten Ölen Birey Sayısı Düştü

Öpüşme Sahnelerinde Zorunlu Coronavirüs Değişikliği Geliyor

Öpüşme Sahnelerinde Gerekli Coronavirüs Değişikliği Geliyor

İLİşKİLİ GALERİLER Dünya Genelinde Covid-19 Tespit Edilen Kişi Sayısı 7 Milyon 90 Bini Geçti

Dünya Genelinde Covid-19 Tespit Edilen Birey Sayısı 7 Milyon 90 Bini Geçti

Nijerya'da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350'yi Aştı

Nijerya’da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350’yi Aştı

Güney Kore'de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Güney Kore’de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Birey Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.