DOLAR 32,2831
EURO 34,8008
ALTIN 2.408,08
BIST 10.287,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Covid-19 Kararsız ve Şahit Annelerde Emzirme ve Anne Sütü İle Besleme

28.06.2020
A+
A-

Bu sorunun ortadan kaldırılması için büyük uğraş sarf ettik ve bambaşka kaynaklardan verileri sizin için derledik!

Emzirme Kesilmeli Mi?

Covid-19 şüpheli ve şahit annelerde emzirme ve anne sütü ile besleme kesilmeli mi sorusu çoğunlukla yöneltiliyor. Annenin Covid-19 tanılı bir birey ile temas etmesi veya bu kişinin doğrudan doğruya Covid 19 tanısı konulması durumunda dahi emzirmeye ara verilmesi nasihat edilmiyor. Zorunlu olan bütün önlemleri alarak emzirme aşamasına devam edilmesi en temel ayrıntı arasında bulunuyor. Alınacak olan önlemler ile çocuğa emzirme aşamasında bulaştırma olasılığının en düşük seviyeye düşürülmesi olası kılınıyor.

Nasıl önlemler Alınmalıdır?

Covid-19 değişken ve şahit annelerde emzirme ve anne sütü ile besleme aşamasında alınacak olan önlemlerden bazıları;

Annenin maske takması birincil önceliktir. Hatta bu noktada cerrahi maskeden ziyade N95 olarak belirtilmiş ve partikül tutma oranının fazla daha yüksek olduğu maskeleri seçim etmenin sizin için daha rasyonel olacağının belirtilmesi gerekiyor. Maske takmanın yanı sıra çocuğun emzirildiği odanın hijyen koşullarına fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Hijyen koşulları ne derece üstteki seviyede tutulursa elde edilecek olan koruma da o kadar bereketli olacaktır. Emzirmeye başlamadan önce annenin eller, kollar ve yüz olmak üzere tüm açıklanmış alanları ayrıntılı bir biçimde yıkaması gerekir. Bu şekilde bebeğe herhangi bir şekilde mikrop geçirilmesi de laf konusu olmayacaktır.

Bu detaylara bakıldığı süre ortamın temizliğinin ve havalandırılmasının ne derece büyük tartı sahibi olduğu net bir biçimde fark edilmektedir. Siz de tek bir tık ile bu konuda daha fazla veri sahibi olarak keza kendinizi hem de bebeğinizi koruyarak besin sürecine devam edebilirsiniz.

Bebeğin Beslenmesinde Anne Sütünün Önemi!

Bebeğin beslenmesinde ve gelişiminde en manâlı noktaların başında muhakkak anne sütü geliyor. Bilhassa fiziksel gelişim ve zeka gelişimi için içerisinde gerekli olan tüm destek elementlere doğal olarak sahip olması olağanüstü bir beslenme olmasını bir defa daha gösteriyor. Bu alanda bebeğin beslenmesinden anne sütünün pandemi döneminde dahi çıkarılmaması gerekiyor.

Sağma Yöntemi ile Besleme Olası Mü?

Yoğun bir rahatsızlık dönemi geçiren annelerin sağma yöntemini faydalanma gibi bir imkanları da bulunuyor. Bu sağma yöntemi sayesinde en kısa zaman içerisinde beslenmenin kısa bir zaman dilimi içerisinde biberon ile tamamlanması mümkün kılınacaktır. Bunun için özel olarak planlanmış cihazlar bulunuyor. Dileyen kişiler süt sağmak için özel olarak tasarlanmış olan bu cihazları kiralama hakkına da sahiptir. Sağma yöntemi ile alakalı yapılan araştırmalara bakıldığı vakit zorunlu aralıklar ile sağma yapılmazsa sütte bir takım kesilmeler olabileceği de eklenmelidir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.