DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Covid-19 İş Kazası Mı?

12.06.2020
A+
A-

Covid-19 meslek kazası mı; salgın ve salgın sebebi ile meydana gelen meslek kayıpları ile alakalı zorunlu olan bütün detayları sizin için bir araya getirdik. Bu alanda en güncel bilgilere bu sistem üzerinden sorunsuz biri biçimde erişim sağlayabilirsiniz.

Covid Salgınında Hastalanmak İş Kazası Sayılır Mı?

Covid-19 iş kazası mı; kişilerin bu salgına yakalanmasının iş kazası olmadığı net olarak bilinmelidir. İş kazası kişilerin işte yaptıkları tahsis sebebi ile ya da işe dair kullandıkları herhangi bir kasamdan nedeniyle meydana gelen bir sorundur. Covid-19 salgınına yakalanmanın meslek kazası sayılması durumunda doğruca yaklaşık olarak tüm hastalıkların iş kazası sayılabileceği akla geliyor.

Bu nesil bir koşul muhakkak söz konusu değildir. Salgına yakalanmak sadece kişisel bir sorundur ve bunun kapsamında afiyet sigortanız ile tedavi olma ve müsade hakkınızı yararlanma imkanını elde edebilirsiniz. Salgına yakalanmanız sebebi ile meslek yerinden keza bir vergi istek etme hakkınız bulunmuyor. Keza salgını doğrudan doğruya meslek yerinden kaptığınıza dair net bir söylemde bulunmanın da olası olmayacağını bilmelisiniz.

İzin Veriliyor Mu?

Covid-19 iş kazası mı; kişilerin salgına yakalanması durumunda izin hakkı faydalanma hakkı bulunuyor. Bu hastalığa yakalanan kişilerin çare ardından da 14 jurnal bir karantina sürecine girmesi gerekir. Hastalığı atlatmış olsanız zeka üzerinden 14 gün geçmeden çevrenizdeki kişileri enfekte etme gibi bir sorunun meydana gelebileceğini de dile getirilmesi gerekiyor. Bütün bu teferruat göz önünde bulundurularak süreç devam etmelidir.

Kimler İdari İzinli?

Ulus sektöründe çalışan şahısların bilhassa idari izinli sayıldıkları ayrım ediliyor. İdari izinli sanılan belirli kronik rahatsızlılığı olan kesimdir. Böbrek yetmezliğinden diyabete kadar çoğu hastalık bu kapsamda değerlendirilir. Bu şahısların sağlıklarının pandemi sürecinde dinç olan kişilere kadar daha net şekilde risk altında olduğunun da belirtilmesi gerekiyor.

Özel sektörde bu derece ayrıntılı bir yönetimle ilgili müsade verilmesi durumu laf konusu olmamıştır. Hem biri kurumun yöneticisi olan şahısların kronik rahatsızlığı olsa da ya da 65 yaş sınırına takılsa da işine devam etmesi için yerinde izin de verilmiştir. Bu nesil durumların olabildiğince itinalı devam ettirilmesi gerekir. Ne derece detaylı tedbir alınırsa elde edilecek olan salgın yavaşlama oranının da böylece üstteki seviyeye çıkacağının belirtilmesi gerekiyor.

Hastalığa Karşısında İş Yerlerinde Nasıl Tedbir Alınmalı?

Şahısların hastalığa aleyhinde meslek yerlerinde hijyen adımlarını en fazla seviyeye çıkarması gerekiyor. Sosyal mesafenin atlanmamsı ve maske takma adımına da dikkat edilmesi gerekir. Bu alanda kişilerin dönüşümlü olarak çalışmasının daha mantıklı olacağını dile getiren uzmanlar da yer alıyor.

Elastik çalışma sistemi ide bütün da bu alanda tasarlanmıştır. Kurumda çalışan kişi sayısının yarıya düşürülmesi için haftanın bir takım günlerinde bir grubun öteki günlerinde ise öteki grubun devir alması makul bulunmuştur.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.