DOLAR 32,3909
EURO 34,8250
ALTIN 2.401,44
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Covid-19 Gıda Önerileri

09.06.2020
A+
A-

Covid19 beslenme önerileri bağışıklık üstünde büyük bir etkiye sahiptir. Son dönemlerde dünyayı keza ekonomik hem de doğruca afiyet manasında en net şekilde etkileyen bu salgının etkisinin azaltılması için uzmanların önerilerini dikkate almalısınız. Besin ile alakalı tüm önerileri sizin için bu haberimizde bir araya getirdik!

Beslenme Kapsamında Dengeye Dikkat!

Covid19 beslenme önerileri dahilinde bahşedilen bütün maddelerin bununla birlikte genel sağlığınızı da olumlu yönde etkileyeceğinin dile getirilmesi gerekiyor.

Dengelenmiş beslenmek bu alanın en esas kriterleri arasında yer alıyor. Sadece karbonhidrat ya da protein ağırlıklı değil her gıda değerini içerisinde bulunduran besinleri hayatınıza dahil etmelisiniz. Son dönemlerde epeyce ön planda olan ketojenik yani yalnızca tek bir gıda grubunu ön plana çıkararak yapılan beslenmenin rasyonel olmadığının da belirtilmesi gerekiri. Su tüketimi ön planda tutulmalıdır. Kullanılan suyun kesinlikle zorunlu olan testlerden geçirilmiş ve onay almış olması gerekiyor. Fakat bu şekilde vücudun en esas ihtiyacı olan suyu en kısa sürede karşılayabilirisiniz.

Bu detaylara dikkat ederek keza kendinizi salgından koruyabilir keza de genel manada besin düzeninizi en sağlıklı konuma getirebilirsiniz.

Meyve Tüketimi

Covid19 besin önerileri kapsamında kişilerin meyve tüketimini ön planda tutması isteniyor. Özellikle yalnızca sanal olan vitamin C takviyelerindense dosdoğru bu vitaminin meyveden alınması gerektiği konusunda da fantastik bir daha alçak inşa oluşturulmuştur. Portakal ve mandalina tüketiminin keza vücudun su ihtiyacını karşılaşa aşamasında ayrıca de C vitamini takviyesi bağlamında ne derece büyük bir öneme sahip olduğunun dile getirilmesi gerekir.

Besinler Nasıl Yıkanmalı?

Gıda süreci ile alakalı merak edilen bir diğer husus da marketten alınan besinlerin nasıl temizlendiğidir. Bu besinler üzerinde bulunan Covid mikropları sebebi ile acaba hasta olur muyum sorusu da çoğunlukla akla gelmektedir. Uzmanların bu besinler veya ambalajlar üzerinde yer alan olası mikroplar sebebi ile Covid 19 salgınına yakalanmanın oldukça düşük bir olasılık olduğunun da belirtilmesi gerekiyor.

Paketleri elledikten sonra eli bol sabunlu su ile yıkamanın en mantıklı adımlardan biri olduğunun da dile getirilmesi gerekir. Paketleri temizlik maddesi ile silmenin besinlere kimyasal geçiş olasılığını artırdığı da ayrım ediliyor. böylece teması minimum seviyede tutup meyve ve sebzeleri bol su ile yıkamanın önerilen en akla yatkın usul olduğunun da altı çizilmelidir.

Salgın Döneminde İsrafa Dikkat

Salgın döneminde hafta sonları sokağa çıkma yasağının konulması sebebi ile toplu alışverişlerin ön plana çıktığı fark ediliyor. Salgın döneminde sorun yaşamamak için bilhassa uzun zaman dayanabilen besinler tercih edilmeli ya da besinler tutumsuzluk edilmeden kayıtlı bir program çerçevesinde hazırlık adımının tamamlanması gerekiyor. Dünyada bu nesil salgınların artmasının doğaya olan insan müdahalesi de oldukça büyük tesir sahibidir. böylece israf ile doğa üzerinde daha fazla zorlama oluşturmamalıyız.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.