DOLAR 32,5245
EURO 34,8905
ALTIN 2.435,28
BIST 9.752,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Coronavirüsünü Atlatmış Olan Kişilerde Görüldü

07.04.2020
A+
A-

Alman Helmholtz Enfeksiyon Araştırmaları Merkezi’nde görevli olan virolog Melanie Brinkmann ve Giessen Üniversitesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Friedemann Weber, elde edilen bulgulara göre, Coronavirüse yakalanan kişilerin vücudunda virüse karşı antikor ürettiğini açıkladı.

VÜCUT VİRÜSE KARŞI DİRENÇ GÖSTERİYOR!

Uzmanların daha önceki Coronavirüs türlerinden elde ettiği deneyimlere göre, enfeksiyonun ardından vücudun virüse karşı bir ya da iki yıla kadar direnç gösterebileceği tahmin ediliyor.

Alman İmmünoloji Derneği Başkanı Thomas Kamradt, “Muhtemelen Sars-CoV-2 virüsünün bulaşmasından sonra en az birkaç yıl yeni bir enfeksiyona karşı koruma oluşacak,” ifadelerini kullandı.

Kamradt, benzer virüsler hakkında bilinen bilgilere göre, vücudun antikor üreterek, yeni enfeksiyonlara karşı savunma sistemi geliştirebileceğini belirtti. Kamradt ayrıca, bu savunma sisteminin ne kadar süreceği kandaki antikor yoğunluğunun hızına yani antikor oranının azalmasına bağlı olduğuna da dikkat çekti.

Fakat tüm bu tahminlere rağmen, yeni virüs ve buna bağlı olarak gelişen enfeksiyonların henüz tam olarak nasıl bir yol izleyebileceğinin bilinmediğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Stuttgart Marienhospital Kilinik Laboratuvar Ensitüsü Direktörü Matthias Orth, “Vücutta oluşan antikorların yeni enfeksiyonlara karşı koruyucu nitelikte olup olmayacağı kesin değil,” ifadelerini kullandı.

Bunun kandaki antikor seviyesine bağlı olduğunu ve antikor seviyesinin hangi seviyeden itibaren virüse karşı koruyuculuk sağladığının henüz bilinmediğini vurguladı.

İLİşKİLİ HABERLER İsrail'de Coronavirüse Yakalananların Sayısı 7 Bini Geçti

İsrail’de Coronavirüse Yakalananların Sayısı 7 Bini Geçti

Rusya'da Coronavirüsün Korkutan Tablosu

Rusya’da Coronavirüsün Korkutan Tablosu

Antalya'da Emekli Astsubay Coronavirüslüyüm Dedi, Polise Tükürdü

Antalya’da Emekli Astsubay Coronavirüslüyüm Dedi, Polise Tükürdü

Almanya'da Coronavirüs Nedeniyle Can Kaybı Bin 17'ye Yükseldi

Almanya’da Coronavirüs Nedeniyle Can Kaybı Bin 17’ye Yükseldi

İLİşKİLİ GALERİLER Burak Yeter Coronavirüs İçin Şarkı Yaptı

Burak Yeter Coronavirüs İçin Şarkı Yaptı

Coronavirüse İlginç Çözüm: 'Paraları Kaynatıyor'

Coronavirüse İlginç Çözüm: ‘Paraları Kaynatıyor’

Leonardo Dicaprio, Coronavirüs Mağdurları İçin Yardım Derneği Kuruyor

Leonardo Dicaprio, Coronavirüs Mağdurları İçin Yardım Derneği Kuruyor

Cansın Çekili Coronavirüse Yakalandığını Duyurdu

Cansın Çekili Coronavirüse Yakalandığını Duyurdu

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.