DOLAR 32,5093
EURO 34,9403
ALTIN 2.433,27
BIST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Corona virüsüyle mücadelede Türkiye tartışması

20.04.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine kadar geçen haftalarda Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen sağlık durumu ekipmanlarının dün ulaşması gereken bölümünün nakliyesinin ertelenmesi Ada’da gündem oldu… İngiltere’nin fazla okunan gazetelerinden Daily Mail, internet sitesinde manşetlere taşıdığı gelişmeyi okurlarına, “Türkiye’den gelecek kargonun rötarlı iniş yapması sonucunda bugün koruyucu önlüklerin tükenebileceği duyuruldu. Hastaneler Covid-19 hastalarına tedavinin durdurulabileceğini açıkladı” başlığıyla taşıdı.

Daily Mail’in haberinde ülkede 80 sağlık durumu çalışanının Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtilirken, İngiliz afiyet sistemini yürüten kuruluş olan NHS’yi temsilci kuruluşların Sağlık Durumu Bakanlığı’nı eleştirdiği belirtildi. Sıhhat kuruluşları, hayati bir öneme sahip olan 400.000 koruyucu önlüğün 24 saat gecikmeli olarak gelmesinin hastaneleri zor durumda bıraktığını açıklarken, “Hükümet bu konuya odaklanmalı. Eğer yaşam kurtaracak ekipmanların teslimatında sorun yaşanırsa fazla acı bir deneyim yaşayabiliriz” ifadesini kullandı.

Aynı şekilde başka ülkelerden de gelecek olan kargoların ulaşmaması sebebiyle kamuoyunda beklenti yaratılmaması gerektiğinin kulislerde konuşulduğunu aktaran İngiltere’nin saygıdeğer gazetelerinden The Guardian, “NHS Tedarikçileri ve hastane yönetimi bakanların gelecek kargolar ve teslimatlar hakkında konuşmamasını istedi. Bakanların yalnızca kargolar ulaştığına bunu duyurması istendi” ifadesini kullandı.

“200 BİN BEKLİYORDUK 20 BİN ÖNLÜK ÇIKTI”

Kültür Bakanı Oliver Dowden da bugün yaptığı açıklamada, İngiliz hükümetinin Covid-19’la ön safta çaba eden afiyet çalışanlarına gerekli malzemelerin sağlanacağını ve “İhtiyacımız olan ekipmanlar bugün içerisinde Türkiye’den yola çıkacak” dedi.

NHS Tedarikçileri CEO’su Chris Hopson The Guardian’a, ”Son 24 saat içerisinde Türkiye’den gelecek tek bir kargoya boşuna odaklandık. Önlük ve araç gereç sıkıntısı ile ilgili bu kadar değişkenlik varken diğer alanlara da odaklanmak gerek. Geçen hafta Çin’den beklenen 200 bin önlük paketinden 20 bin önlük çıktı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.