DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Corona virüsü vurgunu: BMW endişeli! Alman otomobil devi BMW, Corona virüsü krizinden etkilendi. Satışlarında önemli ölçüde bir düşüş kaydeden…

06.04.2020
A+
A-

BMW, yaptığı açıklamada, “Avrupa’daki tüm perakende satış mağazalarının yaklaşık yüzde 80’i ve ABD’de ise yüzde 70’i şu anda Corona virüsü nedeniyle kapalı.” dedi. BMW yönetim kurulu üyesi Pieter Nota, şirketin üretim hacmini talepler doğrultusunda esnek bir şekilde uyarladığını söyledi. Nota, konuyla ilgili olarak “Çin’de, güçlü bir sipariş alımı ile ilk toparlanma belirtilerini görüyoruz.” ifadelerinde bulundu.

BMW, satışlar konusunda endişeli!

BMW’nin araç satışları, ilk çeyrekte Corona virüsün patlak vermesi ve birçok perakende satış mağazasının geçici olarak kapanması nedeniyle ilk çeyrekte yüzde 21 düşerek 477.111’e düştü. BMW grubuna ait bir marka olan Mini’nin satışları ise yüzde 23 düşüşle 64.449’e geriledi. Otomobil üreticisi, yaptığı açıklamada , Rolls-Royce otomobillerine olan talebin yüzde 27 düşerek 853’e gerilediğini söyledi.

Corona virüsü hedefleri gölgede bıraktı

BMW, yılın başında satışların büyüyeceğini düşünürken virüsün yayılmasıyla bu hedefin gölgede kaldığını söyledi. Otomobil devi konuyla ilgili olarak “Şubat ayında, pandeminin etkisi Çin’deki satışlar açıkça görüldü. Mart ayında ise bu etkileri Avrupa ve ABD’de gördük” açıklamalarında bulundu.

Salgının başladığı Çin’de BMW satışları Ocak-Mart döneminde yüzde 31 azaldı. Bunun yanı sıra, şirket, Avrupa’da yüzde 18, ABD’de ise yüzde 17 oranında düşüş kaydetti. BMW tesislerinin 20 Nisan’dan itibaren tekrar faaliyete geçmesi planlanıyor ve şirket çalışanlarına yüz maskeleri ve tıbbi ekipman tedarik etmek için çalışıyor. Şirket ayrıca kendi yüz maskelerini de üretmeye çalışıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.