DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Çocuklarda Ateşe Ne İyi Gelir?

09.06.2020
A+
A-

Çocuklarda ateşe ne iyi gelir? Çocukların ateşinin çıkması, onlarına aileleri için her daim bir panik nedenidir. Bu durumun çok öbür nedenleri vardır. Önemli olan ise en kısa vakit içinde duruma müdahale etmektir. Bilhassa evde, doktora gitmeden bu sorunu çözebilme şansınız her daim mevcuttur.

Çocuklarda Ateş Kaç Olursa Sorundur?

Çoçuklarda ceset ısısı aralığı yetişkinlere göre fazla daha farklıdır. Buna göre bir çocuğun ateşi 34.4 ile 37.9 aralarında ise bu durumu ateşsiz olarak tanımlarız. Ama 37.9 derecenin üstü söz konusu olduğu süre buna yüksek ateş denir. Böyle anlarda evde yapılabilecek çoğu farklı şey vardır. Bu sayede sorunu çözmek zorlama olmayacak.

Çocuklarda Ateşe İyi Gelen Doğal Yöntemler Nelerdir?

Çocuklarda ateşe ne iyi gelir: Maydanoz bir uçtan bir uca bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür. Bunun için derhal kürünüzü hazırlayın. İlk olarak bir çaydanlığın içine 5 çorba kaşığı dek fazla ince kıyılmış olan maydanozu ekleyin. Bunun gerisinde kaynatın. Peşinde dinlenmesini bekleyin. Tüketiminin gün içinde 3 öğün olmak üzere yapılması şarttır. Her öğünde sadece yarım bardak bunu içmek tatmin edici olacaktır. Çocuklarda ateşe iyi gelen kür denildiği zaman her daim karanfil çiçeğinden söz etmek gerekli. Çok basit bir hazırlanma aşaması vardır. Yarım litrelik bir su gerekiyor. Bunu hemencecik çaydanlık içine koyun. sonra iki kaşık olmasına dikkat edin. Hazırlanma aşamasında kaynaması gerekiyor. Kaynama noktasına ulaşmasının ardındaki altını kapatın. Bir müddet soğumasını ve dinlenmesini bekleyin. Yarım bardak bundan içerek, yüksek ateş sorununun en kısa süre dilimi içinde çözülmesini sağlayabilirsiniz. Ateş düşürücü olarak aşina daha bambaşka kürler de var. Kuru üzüm çayı bunlardan birisi. İlk olarak ihtiyacınız olan şey bir fincan dolusu kuru üzümü almak. sonradan 7 fincan dolusu suyun içine bunu koyun. Ardından da çok iyi bir biçimde kaynatın. Elbette fokurdaması şarttır. Altını fazla hafif bir biçimde kısarak, devam edin. Suyun üçte birlik bölümünün azalması gerekli. Bunun gerçekleşmesinin ardından yapılacak şey ise soğumasını beklemektir. Yarım kadeh olacak şekilde tüketimi hemencecik gerçekleştirilmelidir. Marul çayı son derece etkili bir yoldur. Çocuklarda ortaya çıkmış olan ateşin bu şekilde düşürülmesi mümkündür. aynı zamanda içinde fosfor, magnezyum, kalsiyum gibi maddelerin olması da çok büyük bir avantajdır. Bunu bir litrelik suyun içine koyun. Ancak bu suyun mutlaka kaynamış olması gerekir. 15 dakika kadar bekletin. daha sonra suyunu süzün. Tam anlamıyla doğal bir tatlandırıcıdır. Rahatlıkla içilebilir. Bunu çocuğunuza anında sunun. Bu Vesile Ile ateşinin düşmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuklarda ateşe ne iyi gelir: En herzamanki yöntemlerin başında gelen duş alma yöntemini unutmamak gerekiyor. Ne çok soğuk ne de çok sıcak olan suyun altında çocuğunuzu bir zaman bekletin. Peşinde havluya sararak yatağa uzatmanız tatmin edici olacaktır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.