DOLAR 35,3260
EURO 36,4677
ALTIN 3.027,12
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Çocuğunuza Bu Testi Mutlaka Uygulayın: Otizmi Orta…

31.08.2021
A+
A-

Çocuklarda meydana gelen bazı hastalıklar oluşmadan önce belirti göstermeye başlar. Özellikle son yıllarda artan otizm, çocuk gözlemlenerek erkenden fark edilebilir ve tedavi geç kalmadan başlar. Peki çocuklarda otizm nasıl anlaşılır? İşte detaylar

Çocuğunuz üzerinde bazı rahatsızlıklar oluşmadan önce ibareleri kendilerini belli etmektedir. Özellikle davranış biçimleri gözlendiğinde bu ibareleri çok iyi anlayacağınız gibi erken teşhis imkanı da bulabilir ve erken tedaviyle hastalığın ilerlemesinin önüne geçilebilir. 

OTİZM ÇOCUKLARDA NASIL FARK EDİLİR?

Özellikle otizm teşhisinin erken konulmasındaki en büyük etkenin ebeveynlerin çocukları üzerinde yaptıkları gözlemlerden ibaret olduğunu belirte uzmanlar bu konu hakkında çocukların televizyon izlerlerken edindiği davranış biçimlerinden ve tepkilerinden bu rahatsızlığın tanısının konulabileceğini belirtiyorlar.

GÖZ TEMASI KURMUYORSA DİKKAT!

Çocuklara iki yaşından önce kesinlikle televizyon izlettirmeyin, cep telefonu ve tabletle zaman geçirmelerine izin vermemeniz gerekiyor. Özellikle çocuklar bu elektronik aletlere odaklandıklarında onlara seslenilse de bu çağrılara cevap vermeyeceklerdir. Bu elektronik eşyalar ellerinden alındıklarında otizm rahatsızlığı olmayan çocuklar günlük hayata daha çabuk adapte olurlarken otizm rahatsızlığı olan çocuklar ise televizyon kapandığı zaman bile yeterli bir tepki vermez, göz teması kurmaz, oyun başlatmaz, işaret etmez, anne ve babasının ilgisini çekmeye çalışmaz. İlgisiz halleri devam eder. İşte anne babalar bu belirtiyi kesinlikle kaçırmamalı. Eğer çocuk, televizyon kapandıktan sonra da etrafındakilerle iletişim kurmuyorsa mutlaka bir uzmana görünmek gerekiyor. Bunun yanı sıra genel olarak çocuklar 1,5-2 yaşları arasındaki çocuk göz teması kurmuyorsa ve sosyal yaşama dahil olmuyorsa bir uzmana görünmeniz daha sağlıklı olacaktır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.