DOLAR 32,2269
EURO 34,7684
ALTIN 2.458,24
BIST 10.328,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bebeklerde Yüksek Ateş

15.06.2020
A+
A-

Bebeklerde yüksek ateş fazla sık görülebilen bir durumdur. Özellikle yeni doğumu peşine düşüp takip eden haftalarda anne ve babaların en büyük panik yapma nedenidir. Genel Olarak çok ciddi olmayan durumlardan kaynaklanır. Buna rağmen her daim dikkat edilmesi gereken ve zorunlu görüldüğü zamanlarda doktora gitmeyle sonuçlanabilecek bir husustur. Bu konu hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizde.

Bebeklerde Yüksek Ateş Nedir?

Alev, karoser ısısının gün içinde daha önceden kabul edilmiş olan derecenin üzerine çıkması demektir. Ayrıca yaşa keza de ölçümün üretilmiş olduğu yere gör farklılık gösterir. Bunu her daim göz önünde bulundurmak gerekir.

Bebeklerde Alev Ölçümü Nasıl Yapılır?

Bebeklerde yüksek alev örnekleri şöyledir;

Bebeklerin alev ölçümü ayrı birçok yerden yapılabilir. Bunların içinde koltuk altı vardır. Ölçüm buradan olduğu süre 37.2 gibi bir sonuç laf konusu olursa buna alev aramak mümkündür. Bebeklerin ateşinin popo yani rektal alan üzerinden ölçümü de mümkündür. Böyle hallerde 38 derece yüksektir. Ağızdan yapılan ölçümde ise 37.8 yüksek olarak kabul edilir. Bunun yanı sıra son olarak kulak ölçümlerinden de bahsedelim. Böyle hallerde 38 derece yüksek demektir.

Uzmanların belirtmiş olduğu üzere bu yöntemlerin içinde öz gövde ısısına en yakın olanın rektal yani popodan ölçülen olduğunu hemencecik söyleyelim.

Bebeklerde Yüksek Ateş Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde yüksek ateş nedenleri epeyce fazla olmasıyla dikkat çeker. Bunlar şöyledir;

İlk sırayı her daim enfeksiyonlar alır. Bilhassa kış ayları geldiğinde bebeklerin karşı karşıya kalmış olduğu bambaşka birçok hastalık vardır. Mikrop ve bakterilerden nedeniyle ceset kendisini korumaya alır ve daha sonra yükselir. Üst ve daha aşağı solunum enfeksiyonları elde etmek üzere iki ayrı opsiyon vardır. Üste solunum sınıfında boğaz enfeksiyonu, grip ve krup en fazla görülenlerdir. Daha Aşağı solunum yolları enfeksiyonları ise bronşit ve zatürreedir. Özellikle yeni doğmuş olan bebeklerde çok sık görülen menenjit hastalığı da her daim yükse ateşe neden olur. Lüzum bağırsak gerekse idrar yolu enfeksiyonlarının da ateşi yükselttiğini anında söyleyelim. Bebeklerde yüksek ateş sebepleri içinde bununla birlikte kalıtımsal hastalıklar, tiroit rahatsızlıkları, değişken kayıpları da vardır.

Bebeklerde Yüksek Alev Nasıl Düşürülür?

Bebeklerde yüksek ateş tedavisi içinde birdenbire fazla opsiyon söz konusu. Özellikle besbelli son derece önemli bir koşul varsa ve ateşe bununla beraber daha bambaşka belirtiler eşlik ediyorsa, en akılcı şey anında doktora gitmektir. Bunun yanı sıra evde uygulanabilecek olan yöntemler de vardır.

Derhal bebeğin kıyafetlerini hariç tutmak birincil yapılacak olan şeylerin başında kazanç. bununla beraber çok soğuk olmayacak yani nispeten ılık suyun altında bebeği yıkayıp temizlemek şarttır. daha sonra  onu bir müddet havlu içinde bekletin. Tüm bunlara rağmen ateşte düşme gibi bir koşul yoksa doktora giderek profesyonel yardım alınmalıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Bebeklerde Uyku Süreleri

Bebeklerde Uyku Süreleri

Bebeklerde Wbc Düşüklüğü

Bebeklerde Wbc Düşüklüğü

Bebeklerde Yapay Solunum

Bebeklerde Yapay Solunum

Bebeklerde Yumurta Alerjisi

Bebeklerde Yumurta Alerjisi

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.