DOLAR 32,3850
EURO 34,7525
ALTIN 2.403,42
BIST 10.158,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Cinsel yönelimi etkileyen reklamlara Instagram darbesi Instagram, reklamları bir kez daha mercek altına aldı. Cinsel yönelimin değişimini amaçlayan dönüşüm…

11.07.2020
A+
A-

Bundan böyle kullanıcıların cinsel yönelimini psikolojik veya ruhsal methodlarla değiştirmeyi amaçlayan dönüşüm terapilerinin ücretsiz bir şekilde tanıtılmasına izin verilmeyecek. Instagram, bu terapilerin ücretli tanıtımına da izin vermiyor.

İngiltere’de cinsel değişime karşı olan grupların dönüşüm terapileri için yaptığı protestolardan sonra böyle bir karar alan Instagram, bu terapilerin reklamını yapan bütün kullanıcıları uyaracak. Bu kurala şirketler de tabi olacak.

İlk etapta bu kuralı aşan kullanıcıların veya şirketlerin dönüşüm terapisi hakkında yayımladığı gönderiler silinecek. Bu uyarıyı ısrarla dinlemeyen hesapların tamamen kapatılacağı bildirildi. Görünüşe göre Instagram reklamları artık daha sıkı bir şekilde kontrol edilecek.

Instagram için çalışan bir basın sözcüsü, bu yeni şirket politikası hakkında şunları söyledi: “İnsanların cinsel yönelimine veya cinsel kimliğine yönelik yapılan saldırılara izin vermiyoruz ve dönüşüm terapisi için hazırlanan tanıtımları yasaklamak adına şirket politikalarımızı güncelliyoruz.”

“Politikalarımızı her zaman gözden geçiriyoruz. Bu konular için belirlediğimiz yaklaşımları sizlere aktarmak adına uzmanlara ve bu konularda kişisel deneyime sahip olan insanlara danışmaya devam edeceğiz.”

Instagram, dönüşüm terapisi reklamları hususunda asla taviz vermeyeceğini açıkladı. Facebook’un çatısı altında çalışan bu platformun yeni kararını nasıl karşılıyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.