DOLAR 32,2807
EURO 34,8264
ALTIN 2.410,33
BIST 10.275,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Çin Trump’ın ticaret eleştirilerini reddeti

25.09.2019
A+
A-

Çin’in 2001’de Dünya Ticaret Örgütü’ne katıldığı zaman verdiği sözleri yerine getirmediğini söyleyen Trump ayrıca Çin’in ABD’de ve diğer ülkelerde milyonlarca istihdama mal olan yıkıcı uygulamalarla uğraştığını ifade etti.

Trump “Çin, yalnızca söz verdiği reformları yapmayı reddetmekle kalmadı, büyük piyasa engellerine, ağır devlet sübvansiyonlarına, kur manipülasyonuna, ürün dampingine, zorla teknoloji transferlerine ve ticari sırların yanı sıra fikri mülkiyet hırsızlığına dayanan ekonomik bir modeli de benimsedi” dedi.

Trump ayrıca “Amerika söz konusu olduğunda, o günler sona erdi” dedi. Trump, ABD ve Çin’in hala bir ticaret anlaşmasına varabileceğini ümit etse de, iki ekonomik süper güç arasındaki
ilişkiyi yeniden dengeleyecek bir anlaşma istediğini açıkça belirtti.

Trump, “Amerikan halkı Çin ile olan ilişkimizdeki dengeyi yeniden sağlama konusunda kesinlikle kararlı. Umarım her iki ülke için de faydalı olacak bir anlaşmaya varabiliriz. Çok açık bir şekilde belirttiğim gibi, kötü bir anlaşmayı kabul etmeyeceğim” dedi.

ÇİN ELEŞTİRİLERİ REDDETTİ

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD’den gelen sert eleştirileri reddetti ve dünyanın en büyük iki ekonomisinin karşılıklı çıkarları ve dünyanın geri kalanı için birbirlerinin çıkarlarına saygı duyması ve işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Wang, bu açıklamaları New York’taki BM Genel Kurulu kapsamında ABD-Çin İş Konseyi’nin ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinlikte yaptı.

Trump: Çin verdiği verdiği sözleri tutmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.