CHP’nin 38. Olağan Kurultayı Soruşturmasında Yeni Gelişmeler
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı soruşturmasında yaşanan yeni gelişmeleri keşfedin. Son haberler ve detaylar için hemen tıklayın!
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı Soruşturması Derinleşiyor
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda, delegelerin oylarını para karşılığında kullandıkları iddiaları üzerine başlatılan soruşturma, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Bu kapsamda, şüphelilerin ve yakınlarının mal varlıkları detaylı bir incelemeye alındı. Toplamda 552 kişinin tapu kayıtları mercek altına alındı.
Sabah gazetesinin haberine göre, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Nisan 2025 tarihinde hem Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) hem de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne daha önce talep edilen bilgi ve belgelerin ivedilikle raporlanması için bir yazı daha gönderdi. Bu yazıda, tapu kayıtlarının incelenmesine yönelik detaylı talimatlar yer aldı.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden, şüphelilerin son bir yıl içerisindeki tüm tapu kayıtlarının temin edilmesi istendi. Ayrıca SGK’ya gönderilen yazıda, şüphelilerin akrabaları ve yakın çevresinin belediyelerde ya da belediyelere hizmet veren şirketlerde işe girip girmediğinin araştırılması talep edildi.
552 Kişi Radara Girdi
İki kuruma da gönderilen yazılarda, söz konusu bilgi taleplerinin mart ayında yapıldığı ancak hâlâ yanıt alınamadığı vurgulandı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne iletilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:
- “Yazımız ekinde kimlik belgeleri gönderilen 65 kişi ile bu kişilerin 1. ve 2. derece yakınları olmak üzere toplamda 552 kişinin, ‘1 Ağustos 2023 ile 1 Ağustos 2024 tarihleri arasında aldıkları ve sattıkları tüm tapu kayıtlarının temin edilerek ivedi olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi hususunda gereği bilginize rica olunur.'”
- “Yazımıza bugüne kadar cevap verilmediği görülmekte, ilgili sayılı yazımızın akıbetinin araştırılarak ivedilikle cevap verilmesi hususunda gereği bilgilerinize rica olunur.”
Akrabalara da Takip
Ulaşılan belgelerde, başsavcılık tarafından SGK’ya da benzer bir yazı gönderildiği tespit edildi. Bu kuruma iletilen yazıda, şüphelilerin 1., 2., 3. ve 4. derece akrabaları, eşlerinin akrabaları ve yakın çevresinin 1 Ekim 2023 tarihinden bu yana belediyelerde ya da belediyelere hizmet veren özel şirketlerde işe başlayıp başlamadığına dair bir kez daha rapor talep edildi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne iletilen yazıda olduğu gibi, SGK’ya yapılan bu talebin de ilk olarak mart ayında yapıldığı ve henüz cevap verilmediği belirtildi. Yazıda, “İlgili sayılı yazımızın akıbetinin araştırılarak ivedilikle cevap verilmesi hususundaki gereği bilgilerinize rica olunur.” ifadelerine yer verildi.