DOLAR 32,5042
EURO 34,5902
ALTIN 2.494,79
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Çam Kozalağı Suyu Ne Kadar Tüketilmeli?

29.08.2021
A+
A-

Son yıllarda çam kozalağının faydalarını sıklıkla duyar olduk. Peki birçok hastalığa şifa olan kozalak suyu ne kadar tüketilmeli? Sizin için araştırdık…

Uzmanlar, çam kozalağı suyunun bilinmeyen faydalarını tek tek sıraladı. Genellikle geniş ormanlarda bulunun ağaçlarda yetişen çam kozalağı bitkisinin faydaları çok az kişi tarafından bilinmektedir. Çam kozalağının suyundan vücudumuzun sağlığı için yararlanmamız artık mümkün! Peki çam kozalağı suyu ne kadar tüketilmeli? Merak edilenleri sizin için hazırladık.

ÇAM KOZALAĞI SUYUNUN MUCİZEVİ FAYDALARI

Çam kozalağı suyu, özellikle üst solunum yolları rahatsızlıklarında şifa dağıtıyor. Öksürme, balgam, bronşit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çam kozalağı suyu, birebir şifa dağıtıyor.

Çam kozalağı, akciğerlerin temizlenmesini sağlar. Vücudun ihtiyacı olan gerekli mineralleri karşılama özelliğinden dolayı, akciğer rahatsızlıklarına neden olan sigaranın kalıcı zararlarını ortadan kaldırır.

Birçok uzman tarafından yapılan araştırmalarda, çam kozalağının işlenmesi ve yağının çıkartılması sonucunda tüketilmesi halinde özellikle tüm kış boyunca hastalıklardan koruduğu öğrenilmiştir.

Bağışıklığı arttırıcı etkiye sahip olan çam kozalağı, içerisinde nadir bulunan özel bileşenlere sahiptir.

ÇAM KOZALAĞI SUYU YAPILIŞI

Öncelikle 5 adet çam kozalağı doğranır, ardından bir kaba ya da geniş hacimli bir su dolu tasa konulur. 24 saate yakın bir süre bekletildikten sonra yarım saat kaynatılır. Kaynadıktan sonra bal veya şekerle tatlandırıcı uygulanmalıdır. Daha sonra rahatlıkla günde bir bardak ya da çay bardağı olarak tüketilebilir.

ÇAM KOZALAĞI SUYU NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Faydaları saymakla bitmeyen çam kozalağı suyunu nasıl hazırlayacağınızdan yukarıda bahsettik. Hazırladığınız bu karışımı günde bir bardak olacak şekilde tüketmeniz önerilmektedir. 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.