DOLAR 32,3698
EURO 34,7591
ALTIN 2.398,08
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Burunda Konka Problemi Nedir?

04.03.2020
A+
A-

NE ZAMAN PROBLEM YARATIRLAR?

Yapısı ve fonksiyonu normal olan konkalar sadece burun içerisini ikiye ayıran duvarlarda bir eğrilik olduğunda şiştikleri zaman o tarafta tıkanıklık meydana getirirler. Bu olay sadece burun duvarının düzeltilmesi ile giderilebilir.

YAPISAL BOZUKLUKLAR NELERDİR?

Normalden büyük veya küçük olabilirler. Üzerlerinde polip oluşabilir, nadir de olsa tümör ve bazı kronik rahatsızlıklarda dokusu ve dolayısı ile yapısı bozulabilir.

FONKSİYONEL BOZUKLUKLARI NELERDİR?

Gün boyu düzenli aralıklarla şişip inen bu yapılar halk arasında ‘burun eti’ olarak bilinir. Bazı hastalıklarla beraber büyürler veya fonksiyonları bozulur ve normalden fazla şişerek kişiyi rahatsız ederler. Yapısal bozuklukları şayet belirli dönemlerde oluyor ve ilaç ile düzelebiliyorsa ilaç tedavisi uygulanabilir. Sürekli fonksiyon bozukluğu göstermişler veya ilaçlarla küçülemeyecek, geri dönüşümsüz bir yapıya ulaşılmışlarsa cerrahi olarak, lazerle, Shaverle ya da son yıllarda sık kullanılan Radyofrekans yöntemi ile küçültülürler.

Dışarıda bir cilt kesisi, fazla bir şişme ve rahatsızlık hissi olmamasına rağmen bir burun operasyonu geçireceksiniz. Bundan dolayı, gerekli önlemleri almanız gerekecektir. Orta konkada ise en sık görülen problem etin içinin havayla şişmesidir. Buna konka bülloza adı verilir. Geniz akıntısına yol açabilir. Çok iriyse burun tıkanıklığı da yapar. Tedavisi cerrahi olarak dış yarısının çıkarılmasıdır. Polipli burunlarda bazen konkaların bir kısmı da polipleşmiş olabilir. Bu durumda polipleşmiş kısımları da çıkarmak gerekir.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

İLİşKİLİ HABERLER Lavanta Çiçeği İle Burun Tıkanıklığına Son!

Lavanta Çiçeği İle Burun Tıkanıklığına Son!

Burun Kanaması Nasıl Durdurulur?

Burun Kanaması Nasıl Durdurulur?

Burun Yağlanması Nasıl Geçer?

Burun Yağlanması Nasıl Geçer?

Burun Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Burun Estetiği Hakkında Merak Edilenler

İLİşKİLİ GALERİLER Danla Bilic Burun Estetiği Oldu

Danla Bilic Burun Estetiği Oldu

Burun Estetiği Yaptıran Ünlüler

Burun Estetiği Yaptıran Ünlüler

Tıkalı Burunu Açmanın Yolları

Tıkalı Burunu Açmanın Yolları

Burun Spreyi Kullanırken Dikkat!

Burun Spreyi Kullanırken Dikkat!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.