DOLAR 32,2106
EURO 35,0833
ALTIN 2.472,01
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Kanser Genetik Testi Nasıl Yapılır?

09.06.2020
A+
A-

Kanser kalıtımsal testi nasıl yapılır? En bilinen ve aynı zamanda en fazla dağılım bildiren hastalıkların başında kanser geliyor. Bunun en temel nedeni hücrelerin çok derme çatma bir biçimde çoğalması. Fakat kökenine indiğimiz süre gerçekten kalıtımsal bir sorun karşımıza çıkıyor. Bundan Böyle bunun testinin yaptırmak mümkün.

Kanser Genetik Deneme Ne Kavrama Geliyor?

Kanser genetik testi, özellikle ailesinde daha önce kanser hastalığı olan, bozulmuş olan bir genle uyarı çeken kişilere yapılan bir uygulamadır. Son derece kişisel bir durum olduğu için bir sır olarak saklanır.

Kanser Genetik Testi Neden Yapılır?

Kanser kalıtımsal testinin yapılmasının çoğu farklı nedeni var. Bunların başında ise sorunlu olan geni bulmak birincil sırada geliyor. Çünkü kanser hastalığı büyük oranda kalıtımsal bir durumdur. Bundan nedeniyle sorunun ne olduğunu iyi anlamak bu şekilde fazla zorlama olmayacaktır. Bilhassa kişisel tedavi anlayışı son yıllarda büyük bir gelişme göstermiştir. Bunu anlayabilmek için mutlaka kalıtımsal testin yapılması lazım. Hatta zeki olarak aşina kanser ilaçlarının buna tarafından üretildiğini hemencecik ifade edelim. Bütün bunlar, en sinyâl gerekçeler olarak karşımıza çıkıyor.

Kanser Genetik Testleri Nelerdir ve Nasıl Yapılır?

Kanser genetik testi nasıl yapılır: Genetik testlerin sayısı son derece fazladır ve bütün 1000’den fazla olduğu için en yerinde olanı seçilir ve ona tarafından hareket edilir. Bilhassa moleküler olan kalıtımsal testlerin en işaret özelliği tek bir gen üzerinden hareket etmesidir. Bunun yanı sıra DNA parçasını da çözümleme eder. Bu Vesile Ile bozukluğun bulunduğu mutasyonu hemen tanımlar. Kromozomal kalıtımsal testler de vardır. İki öbür opsiyon öne çıkar. Bunlardan birisi DNA üstünde yapılan geniş açılı bir incelemedir. bununla birlikte yalnızca kromozomların baz alındığı daha öbür bir yol daha vardır. Bunların içinden gerekli tercih gerçekleştirilir. Kanser genetik testleri içinde yer alan biyokimyasal testlerde ise işlem daha farklıdır. Çünkü burada yapılmış olan proteinlere bakılır. Bu sayede ayrıca aktivitesi ayrıca de miktarı sorunsuz bir biçimde ölçülür. Bunun peşinde da DNA üstünde nasıl değişikliklerin olduğu anlaşılmaya çalışılır. Kanserin nasıl ortaya çıktığını anlayabilmek için yapılan genetik testlerdeki en büyük niyet, aile hikayesidir. Yani bunun ne değin doğru olduğunu kavramak ve buna kadar bir yol haritası çizmek şarttır. Günümüzde kanser vakalarının yüzde 10’luk bir kısmında ırsi olarak aşina mutasyon laf konusudur. Kanser genetik testi nasıl yapılır: Böyle bir deneme baştan sona kişinin aile tehlike planlaması başarılı bir biçimde yapılır. Tüm bunlara ilave olarak genetik test doğru bir kişinin tanı aldıktan daha sonra öteki kanser türlerine yakalanma riskinin ne kadar olduğunu da anlaşılmış olur.

Bundan nedeniyle kanser kalıtımsal testleri son derece büyük bir öneme sahiptir. Oysa bunun her bir hasta üstünde başarılı bir biçimde uygulanması söz konusu değildir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.