DOLAR 32,2933
EURO 34,8008
ALTIN 2.393,05
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Bursa’da Yaşanan Diş Hekimi Skandalı

Bursa’da yaşanan diş hekimi skandalı hakkında detaylı bilgiye ulaşın. Skandalın yarattığı etkiler ve toplumda nasıl yankı uyandırdığını öğrenin.

21.04.2024
A+
A-

Bursa’da, diş tedavisi için özel bir kliniğe giden Ramazan Yılmaz, yaşadığı korkunç olayla gündeme geldi. Diş hekimi tarafından yapılan yanlış müdahale sonucu çene kemiğini delen implantın beyin omurilik sıvısına girmesiyle sağlık sorunları yaşayan Yılmaz, diş hekiminden şikayetçi oldu.

Olayın Detayları

Geçen yıl temmuz ayında Nilüfer ilçesindeki özel bir kliniğe giden Yılmaz, çene kemiğinde sızlama şikayetiyle diş hekimine başvurdu. Dişlerinin sallandığını belirten hekim, dişlerinin çekilmesi gerektiğini söyleyip implant tedavisi önerdi. Ancak uygulama sırasında implant yanlışlıkla çene kemiği ile sol gözünün arkasındaki “orbita tabanı”nı delerek beyin omurilik sıvısına girdi. Bu durum, Yılmaz’ın sağlık durumunu ciddi şekilde etkiledi.

Hukuki Süreç ve Tazminat Talebi

Yaşadığı acı içinde kalan Yılmaz, durumu fark eden doktorunun götürdüğü hastanede ameliyata alındı ve sağlığına kavuştu. Ancak yaşanan bu olayın ardından diş hekimine maddi ve manevi tazminat davası açtı. Yılmaz’ın avukatı, müvekkilinin yaşadığı mağduriyetin telafisi için hukuki sürecin başlatıldığını ve tazminat taleplerinin olduğunu belirtti.

  • 50 bin lira ödeyerek implant tedavisi için diş hekimine başvurduğunu ve bu ücretin iadesini talep ettiklerini belirtti.
  • Müvekkilinin hayatını tehlikeye sokan diş hekimi, ücret iadesi yapmamış ve özür dilememiştir.
  • Maddi ve manevi haklarının korunması amacıyla hukuki süreç devam etmektedir.

Bu olay sonucunda Yılmaz, maddi ve manevi zararlara uğramış olup, hukuki savaşımız devam edecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.