DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Burdur’da Ekmekçilik Geleneği Üç Kuşakta Yaşatılıyor

Burdur’da ekmekçilik geleneği, üç kuşaktır ustalıkla yaşatılıyor. Bu eşsiz lezzetin ve kültürün derinliklerine dalın.

08.04.2025
A+
A-

Burdur’da fırıncılık yapan ve halk arasında ‘Ekmekçi Niyazi’ olarak tanınan Niyazi Altındal, yıllar içerisinde edindiği birikim ve deneyimi, oğullarına devrederek mesleğini gelecek kuşaklara aktarmayı başardı. Uzun yıllar boyunca fırında çalışarak ekmek, simit ve pide yapımını ustalıkla öğrenen Necati Altındal ve kardeşi Zeki Altındal, babalarının mirasını sürdürmeye devam ediyor. Niyazi Altındal’dan öğrendiklerini oğlu Özdinç Altındal’a da aktaran Necati Altındal, böylece fırıncılık mesleğinin 3 kuşak boyunca yaşatılmasının gururunu taşıyor.

Burdur'da Ekmekçilik Geleneği Üç Kuşakta Yaşatılıyor

“Yeni Usta Yetiştirmekte Zorluk Yaşıyoruz”

Babası ve amcasıyla birlikte çalışarak dedesinin mesleğini severek sürdürdüğünü ifade eden Özdinç Altındal, “Baba ve amcamla birlikte aile mesleğimizi devam ettiriyorum. Onların destekleri sayesinde bu yolda ilerliyorum. Ekmekçilik güzel ve keyifli bir meslek, ancak zorluğu nedeniyle yeni ustalar yetiştirmek zorlaşıyor. Ben de çocukluğumdan beri bu işin içindeyim. Fırında büyüdüm ama maalesef eleman bulmakta zorlanıyoruz,” diye konuştu.

Burdur'da Ekmekçilik Geleneği Üç Kuşakta Yaşatılıyor

“Elim Ayağım Tuttuğu Sürece Devam Edeceğim”

Babasının yanında 7 yaşında fırına adım atan Necati Altındal, “Yıllardır bu mesleği icra ediyoruz. 7 yaşımdan itibaren bu işin içindeyim. Kardeşim ve oğlumla birlikte mesleği sürdürüyoruz. Ancak bizim de son dönemlerimiz. Elim ayağım tuttuğu sürece bu işe devam edeceğim. Burdur köftesi için pide ve tahinli pide yapacak eleman bulmakta zorlanıyoruz. Kalitemizi düşürmek istemiyoruz. Okula giderken bakkallara ekmek dağıtan ben, ekşi mayalı ekmekler yapardık, şimdi o eski lezzetleri bulmak mümkün değil. Babam uzun yıllar bu mesleği sürdürdü,” şeklinde konuştu.

“Atamızdan Aldığımız Eğitimi Devam Ettiriyoruz”

1960 yılından beri fırında çalışan Zeki Altındal ise, “Ekmekçi Niyazi’nin oğluyum ve mesleğe babamın önderliğinde başladım. Çocukluğum fırın ortamında geçti. Şu an 70 yaşındayım ve mesleğimi sürdürüyorum. Abimle ve yeğenimle beraber çalışıyoruz. Burdur’un şiş köftesi için pide hazırlıyoruz. Tahinli, kıymalı ve peynirli pide çeşitlerimiz mevcut. Mesleğimizi atamızdan öğrendiğimiz şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz ve sağlığımız elverdiği sürece bu geleneği sürdürmeye niyetliyiz,” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Kaynak: Ensonhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.