DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Bunu Takıntı Haline Getirmeyin!

19.06.2020
A+
A-

 

Salgın hayatımızdaki çoğu düzeni değiştirdi. Hijyen kuralları bu dönemde epeyce kayda değer ayla geldi. Uzmanlar alınan tedbirler bir yerden sonra hastalığa niçin olabileceğini belirtti. Bu tedbirlerden biri el yıkama sıklığıdır.

EL YIKAMAK HİJYEN TAKINTISINI TETİKLİYOR

Kendi sağlığımız için Klinik Psikolog Selin Küçük, “Fazla sık el yıkama, kolonya faydalanma davranışı bulaş riskini ortadan kaldırıp anlık rahatlama sağlasa bile bakıldığında 5 dakikada bir el hijyeni temizlik hastalığını beraberinde getirebilir. El yıkama bizi hastalıklardan korur bu içten ama bu el yıkama rutinin fazla üzerine çıkıp takıntılı bir ayla dönüşmemelidir.” açıklamasında bulundu.

Coronavirüs ile mücadelenin devam ettiğini söyleyen Küçük, “Virüse alışmanın getirmiş olduğu kaygının da etkisi hala devam etmektedir. Covid-19’ a karşı gerekli önlemler alınması oldukça önemlidir. Ama bu önlemlerin getirmiş olduğu hijyenin hangi boyutta olduğuna odaklanmak gerekir. Covid-19 birlikte abartılmış hijyenin, obsesif kompülsif bozukluğun (OKB) bir türü olan temizleme takıntısını beraberinde getirdiği vakalar görülüyor. Salgın sürecine bakıldığında insanlarda genel olarak görülen takıntıların başında; virüs, mikrop bulaşacak, bulaşırsa sonu bilinmez bir yol düşüncesi hakimdir. Bu kaygı ve takıntılı düşüncenin getirmiş olduğu temizleme takıntısının görülme sıklığının artması kaçınılmazdır.” dedi.

İLİşKİLİ HABERLER El Yıkarken Bunlara Dikkat Edin!

El Yıkarken Bunlara Dikkat Edin!

El Yıkama Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

El Yıkama Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

El Hijyenini Zorlaştırıyor

El Hijyenini Zorlaştırıyor

Hijyen Konseyine Göre En Kirli Yerler

Hijyen Konseyine Göre En Kirli Yerler

İLİşKİLİ GALERİLER Fazla Hijyen Çocuklarda Lösemi Habercisi

Pozitif Hijyen Çocuklarda Lösemi Habercisi

El Yıkamaya Dair Hastalıktan Koruyan Öğrenmeniz Gerekenler

El Yıkamaya Dair Hastalıktan Koruyan Öğrenmeniz Gerekenler

Yanlış Bilinen Hijyen Hataları!

Yanlış Tanıdık Hijyen Hataları!

Maden Suyunu Temizlikte Kullanabileceğiniz Alanlar

Maden Suyunu Temizlikte Kullanabileceğiniz Alanlar

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.