DOLAR 32,4481
EURO 34,4526
ALTIN 2.489,25
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Bunu Nasıl Başka Ülkeye Kaptırdık: Bilim İnsanı, “James Webb’ten Yeni Görüntü” Diye Sucuk Fotoğrafı Paylaşıp Takipçilerini Trolledi

05.08.2022
A+
A-

James Webb Uzay Teleskobu, bugüne kadar çekilen en net galaksi fotoğraflarını Dünya ile paylaştığı günden beri internetin yeni şaka malzemesi olmaya devam ediyor. Fakat öyle görünüyor ki bu durum, sadece internette değil, bilim insanları arasında da yapılıyor. Zira yakın zamanda sosyal medya hesabından paylaşım yapan bir bilim insanı, bu şakalara katılarak tüm interneti kandırmayı başardı.

Fransa’nın Atom Enerjisi Komisyonu’da yöneticilik yapan Etienne Klein, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Güneş’imize en yakın yıldız olan ‘Proxima Centauri’nin James Webb tarafından çekildiğini söylediği fotoğrafını paylaştı. Fakat söz konusu fotoğraf, aslında sadece bir sucuk dilimi içeriyordu.

Binlerce kişi, sucuk fotoğrafına inandı:

sucuk

Fotoğrafı “Bu ayrıntı seviyesi.. Her gün yeni bir dünya ortaya çıkıyor” ifadeleriyle paylaşan Klein, Twitter’da 10 binden fazla beğeni ve yorum topladı. Bu yorumlarda birçok kişi şakayı anlamış olsa da dikkatli bakılmadığında sucuğun gerçekten de bir uzay nesnesine benzemesi nedeniyle şakaya inananlardan da yorum topladı.

Sucuk fotoğrafı için özür dilemek zorunda kaldı:

Klein, söz konusu paylaşımının hatırı sayılır sayıda kişi tarafından ciddiye alınması üzerine ne yazık ki esprisini açıklamak zorunda kaldı. Paylaşımının altında şu ifadelere yer verdi:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.