DOLAR 32,2039
EURO 35,0603
ALTIN 2.471,45
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Bunu bilmeniz gerekiyor: Tarihlerini yoklama edin!

29.05.2020
A+
A-

ABONE OL

Güneş kremi bir hap görevi görür. Hastalığın teşhisi, iyileştirilmesi, hafifletilmesi, tedavisi veya önlenmesi için reçete ile satılan ilaçların tüketim süresi gibi, güneş kremlerinin de son faydalanma tarihi vardır.

Üreticiden yapılan testler sonucunda ürünün en düşük üç sene boyunca sabit kalacağını gösterilmiyor ise, tüm güneş koruyucularının bir son faydalanma tarihine sahip olması gerektiği uzmanlar kadar belirtiliyor.

Peki, güneş kreminin tarihi ne vakit geçer? Bu sorunun cevabı için genel bir kural yoktur. Bir Takım güneş kremlerinin tüketim tarihi bir yıl sonradan sona ererken, diğerlerin ömrü üç yıl sürebilir.

Bu neden ile mutlaka güneş koruyucularının son kullanma tarihine dikkat etmeli, eğer bir tarih belirtilmediyse almamalısınız.

Süresi dolmuş güneş koruyucuyu uygulamak, sizi güneşten korumaz. Tersine cildinize hasar verebilir ve deri problemlerine yol açabilir.

Güneş koruyucu şişenizi fazla ısıya ve aracısız olarak güneş ışığına maruz bırakmayın. Gölgeye yerleştirin veya dışarıdayken serin bir havluya sarın.

Güneş koruyucunuzun renginde veya tutarlılığında keskin bir değiştirme fark ederseniz, atın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.