DOLAR 32,4893
EURO 34,7787
ALTIN 2.421,85
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Bulantıya Ne İyi Kazanç Hamilelikte

09.06.2020
A+
A-

Bulantıya ne iyi kazanç hamilelikte? Kadınların en özel süreçlerinden birisi olan gebelik, bambaşka birtakım etkileri de beraberinde getirir. Bunların başında gelen bulantı son derece rahatsızdır. Bundan kurtulmanın birçok ayrı yolu var. Böylelikle hamileliğinizin daha iyi geçmesini sağlamanız mümkündür.

Hamilelikte Mide Bulantısı Nedir?

Hamilelikte mide bulantısı ve bunun ardındaki gelen kusma genelde, bir bebeğinizin olacağının ilk belirtisidir. Bunun başlangıç tarihi ise hamileliğin 6.haftasıdır. Kişiyi epeyce rahatsız eden bulantının fiilen ne size ne de bebeğe bir zararı vardır. Ama çoğu birey bundan kurtulmak ister.

Hamilelikte Mide Bulantısından Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Bulantıya ne iyi gelir hamilelikte: Donmuş meyvenin bu herif bir soruna karşısında son derece etkin olduğu kanıtlanmıştır. Sıhhat açısından hiçbir problem teşkil etmez. Öbür çoğu meyvenin seçim edilmesi mümkündür. Bilhassa bunun buzunu emmek büyük bir menfaat sağlar. Gebe kadınların peşine düşüp takip etmesi gereken yolların içindedir. Her ne değin çoğu kişi için ilginç olsa da hamilelik döneminde yaşanılan ortamın her daim serin olması gerekir. Sıcakla beraber bulantı hissinin de gelmesi son derece normaldir. Bunun önüne geçmek ise bir klima ile kolaydır. Hamilelikte bulantının engellenmesi için yapılabilecek bir diğer şey ise her derde derman olarak görülen zencefil kullanımı da çok yaygındır. Öbür formlarda tüketimi mümkündür. Özellikle bunu nehir şeklinde içmek oldukça popülerdir. Yemek Yemek içine koyulması da öğüt edilir. Böylelikle bulantı durumunun ortaya çıkmasını başarılı bir biçimde engellemiş olursunuz. Bulantıya çare olarak sunulan diğer bir yöntem daha var. O da alıştırma gerçekleştirmek. Hamileliğin her daim mükemmel geçmesi için ara sıra spor gerçekleştirmek da gerekir. Şüphesiz bunun fazla ağır ve sert olmamasına uyarı edilir. Bilhassa sabahtan kalkar kalkmaz eğer imkanınız varsa yoga yapabilirsiniz. Yürüyüş de öğüt edilir. Gövde harekete geçer. Böylelikle bulantı duygusundan kurtulmak mümkündür. Bulantıyı önleyen bambaşka metotların içinde her daim akupunktur da var. Bilhassa Asya kıtasında birçok kadın bu yöntemi kullanmakta.

Bulantıya ne iyi gelir hamilelikte: Bu sorunun çözümü konusunda tercih edilebilecek daha ayrı yöntemler de var. Bunların içinde özellikle narenciye her daim öne çıkıyor. Çünkü bu meyve grubu içinde bulunan portakal, mandalina, limon ve bunun gibi diğer ürünlerin enfes bir kokusu var. İnsan sağlığı üzerinde çok olumlu etkileri siz konusu. Çoğunlukla rahatlama duygusu bu şekilde ortaya çıkıyor. Burnun hemencecik daha aşağı kısmına bunu sürmek fazla sık tercih edilen bir usul olarak dikkat çekmekte.

Yenilecek Şeyler Önemli mi?

Gebe olanlarda bulantının engellenmesi bununla birlikte yenilen yemeklerin türüyle de alakalıdır. Bilhassa çok yağlı olan ürünlerden uzak durmak gerekiyor. Çünkü bunların bulantı hissine yol açtığı bilinen bir hakiki. Bütün bunlara uyarı edilmesi durumunda problem ortadan kalkar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.