DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Bu Besinler Daha İyi Uyumanızı Sağlıyor

23.04.2020
A+
A-

Gerginlik, kaygılar, depresyon, fazla kafein tüketimi gibi nedenler dar bir uyku uyuyamamanın en bilindik nedenleri arasındadır. Dinç bir yaşam için zorunlu olan uykuyu iyi alamamak, vücutta birtakım sorunlar ortaya çıkmasına neden oluyor.  Kısa süreli uyku yoksunluğu gün baştan başa konsantrasyonu, hafızayı, öğrenmeyi, ruh halini ve ilişkileri etkileyebiliyor. bununla birlikte uzun vadede, uyku eksikliği inflamasyon merkezli fazla önemli etkiler bırakıyor. Uyku sorunlarınızın üstesinden gelmenizi sağlayacak önerileri sizin için bir araya getirdik. İşte teferruat…

UYKU PROBLEMLERİ NIÇIN OLUR?

Insomnia; uykusuzluk, uykuya dalmakta zorlanmak, uykuda kalmak ya da tekrar tekrar rahatsız bir gece uykusu uyuklamak gibi çoğu uyku sorununu kapsayan bir rahatsızlıktır. Çok sıcak ya da soğuk bir oda, rahatsız edici bir yatak, alkol, kafein, nikotin, vardiyalı egzersiz, kaygı veya buhran uykusuzluğun nedenleri arasında sayılabilir. Hemencecik cümbür cemaat hayatının bir döneminde uykusuzluktan muzdarip olmuştur, fakat evhamlı veya stresli dönemlerde daha fazla uykusuzluk problemi yaşanabilmektedir.

DAHA İYİ UYUMAK İÇİN YAPMAK GEREKİR?

Ağır Bir Battaniye

Ağır bir battaniye, vücudu sıkıca saracağı için kundaklama veya masaj duygusal verir. Bunun yanı sıra stresi azaltır ve güvenlik duygularının artmasını sağlar. Bu tarz battaniyeler son yılların yükselen trendleri arasında yer alıyor. Çalışmalar, bu battaniyeler ile uyumanın; stres hormonunu azaltabileceğini ve sevinç duygularının artacağınız gösteriyor.

Magnezyumdan Varlıklı Beslenin

Magnezyum, vücudun rahatlamasına ve gevşemesine asistan olan rahatlatıcı özellikleri tamamen ‘doğanın sakinleştiricisi’ olarak adlandırılır. Lahana, kahverengi pirinç, ıspanak, brokoli, fındık, avokado, bitter çikolata, tohum ve bakliyat gibi gıdalar magnezyum içeriği açısından oldukça yüksektir. Düşük magnezyum seviyelerinin göstergelerinden biri dermansızlık, uyku bozukluğu, kaygı ve düşük ruh halidir.

Elektronik Cihazlardan Uzakta Durun

Yapılan araştırmalar, elektronik aygıt kullanan şahısların uykuya dalmalarının daha uzun sürdüğünü ve ertesi sabahleyin daha bezginlik uyandıklarını ortaya koymuştur. Tabletlerinizi, akıllı telefonlarınızı ve dizüstü bilgisayarlarınızı yatmadan 30 ila 90 dakika önce kapatmak, uyku için hazırlanmak daha kuytu bir şekilde uykuya dalmanıza tezgâhtar olur, rahatlamayı özendirme eder ve zihninizi uykuya hazırlar.

5-HTP İle Uyku Hormonlarınızı İyileştirin

5-Hidroksitriptofan (5-HTP) vücudumuzda doğal olarak yer alan ve uyku döngüsünü düzenlemeye muavin olan melatonine dönüştürülen bir amino asittir. 5-HTP’nin, vücudun melatonin hormonunu üretmesine tezgâhtar olur ve uyku uyanıklık döngüsünü etkiler. Bu hormon, serotonin adı bahşedilen bir beyin kimyasalını üretmesine de muavin olarak ruh halinin iyileştirilmesini sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER 'Asılsız Bilgiler Uyku Düzenini Bozuyor'

‘Asılsız Bilgiler Uyku Düzenini Bozuyor’

Çocuğun Uyku Düzeni

Çocuğun Uyku Düzeni

Öğle Uykusu Hafızayı Güçlendiriyor

Öğle Uykusu Hafızayı Güçlendiriyor

Uykusuzlukla Baş Etme Yöntemleri! Covid-19'dan Korunmak İçin Düzenli Uyku Şart

Uykusuzlukla Baş Etme Yöntemleri! Covid-19’dan Korunmak İçin Uyumlu Uyku Şart

İLİşKİLİ GALERİLER Uyku Pozisyonları Hakkında Bilinmeyenler

Uyku Pozisyonları Hakkında Bilinmeyenler

Uykusuzluğun Sebepleri Nelerdir?

Uykusuzluğun Sebepleri Nelerdir?

Uykusuzluk Yapan Yiyecekler

Uykusuzluk Yapan Yiyecekler

Az Uykuyla Verimli Bir Gün Nasıl Geçirilir?

Eksik Uykuyla Verimli Bir Gün Nasıl Geçirilir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.