DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

BtcTurk Sızıntısında İkinci Dalga: Kullanıcıların Diğer Borsalardaki Hesapları da Ele Geçirilmek İsteniyor

05.07.2021
A+
A-

ÖZEL HABER – 14 Mayıs 2021 tarihinde bir bilgisayar korsanı, 2018’de BtcTurk’ten sızdırdığını iddia ettiği kullanıcı bilgilerini Raidforums üzerinden satışa çıkarmış, bilgileri sızdırılan kullanıcılara ulaşılmış, bu iddialar 18 Mayıs tarihinde BtcTurk tarafından kabul edilmiş, sızıntıdan toplam 516 bin 954 kullanıcının etkilendiği belirtilmişti. 

Sızdırılan kullanıcı bilgileri arasında ad soyad, e-posta adresi, açık adres, doğum tarihi, cep telefon numarası, sızıntının yapıldığı tarih öncesi son giriş tarih ve saati, son giriş yapılan Ip adresi, PBKDF2 algoritması ile korunan şifreler ve en önemlisi de kimlik ön ve arka yüzü ile üyelik için gerek duyulan özçekim fotoğrafları yer alıyordu. BtcTurk’un resmi açıklamasının ardından Raidforums üzerindeki sayfa da kapatılmıştı.

BtcTurk’ten sızdırılan veriler hala korsanların elinde olabilir: Kullanıcıların diğer borsalardaki adresleri değiştiriliyor

btcturk kullanıcıları

Tarafımıza ulaşan ve ismini vermek istemeyen bir kullanıcı, “Kullandığım diğer iki borsadaki hesaplarımın mail adresi ve şifrelerinin değiştiği bilgisini aldım ve borsa yetkililerine ulaşıp durumu bildirdim, bu bilgilerin farklı bir noktadan değiştirildiğini teyit ettiler. Aynı adresimi BtcTurk hesabım için de kullanmıştım.” açıklamasında bulundu. 

Açıklamadan yola çıkarak tarafımıza ulaşan kullanıcının BtcTurk hesabının sızdırıldığı, resmi açıklamadan sonra Raidforums sayfası kaldırılsa bile bu bilgilerin hâlâ kötü niyetli kişilerin elinde olduğunu söylemek mümkün. Korsanlar, ellerindeki bilgilerle diğer yerli kripto para borsalarına giriş yapmayı deneyip, e-posta eşleşmesini tespit ettiklerinde, diğer kritik kullanıcı bilgilerini kullanarak bilgileri değiştirebilirler.

“Benzer durumu yaşayan 15 ila 20 kullanıcı var, çalışmalar devam ediyor, bu sayı artabilir”

İlgili borsalara ulaştığında benzer sorunu yaşayan 15 ile 20 kullanıcın da olduğunu öğrenen takipçimiz, “BtcTurk hesabi ile aynı e-posta adresini kullanıp diğer borsalarda hesap açan herkes bu durumu yaşayabilir.” dedi.

Bu vesile ile bizde tüm okurlarımızı uyarmış olalım. Sadece BtcTurk özelinde değil, verilerin sızdırıldığı tüm platformlardaki e-posta adresleriniz ile başka bir borsa ya da platformdaki hesaplarınız ele geçirilebilir. Bu durumdan etkilendiğinizi düşünüyorsanız, e-posta ve şifre bilgilerinizi değiştirmenizi tavsiye ediyoruz.

Konu hakkında BtcTurk tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Gelişmeleri anbean takip edip sizlere ulaştıracağız, takipte kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.