DOLAR 35,3559
EURO 36,5292
ALTIN 3.029,25
BIST 9.940,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Boyun Ağrısı Nasıl Geçer?

30.07.2020
A+
A-

Boyun ağrısı nasıl geçer: Ağrıyı tedavi etmek için öncelikle sebepleri ortadan kaldırmak gerekecektir. Boyun ağrısının duruş bozukluğu, hareketsiz kalma, uzun süre telefon veya bilgisayar ile vakit geçirme gibi birçok farklı sebebi bulunabilir.

Boyun Ağrısı Sebepleri Nelerdir?

Boyun ağrısı şikayetinden en sık karşılaşılan neden duruş bozukluğudur. Sürekli öne eğilmek ve kambur durmak sırt ve bel ağrılarına sebep olduğu gibi boyun bölgesinde de ağrı şikayetini ortaya çıkarabilmektedir. Hatta sırt, boyun ve bel bölgelerinde aynı anda ağrı hissi yaşanabilir. Son yıllarda boyun ağrısı şikayetlerinin artmasında telefon ve bilgisayar bağımlılığının büyük etkisi bulunmaktadır. Sürekli telefonla ya da bilgisayarla ilgilenen kişiler devamlı olarak hareketsiz ve öne eğik bir şekilde aynı pozisyonda dururlar. Hatta telefon bağımlılığının ileri seviyelerinde bu bozuk duruş kişi de kalıcı hale gelebilir. Boyun ağrılarının yaşanmasında hareketsizlik oldukça büyük bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Sürekli hareketsiz ve aynı pozisyonda kalan vücut tembelleşir ve kaslar zayıflar. Vücudun tembelleşmesi sonucunda başı sağa veya sola çevirmek gibi zararsız hareketlerde bile aniden başlayan bir boyun ağrısı ortaya çıkabilir. 50 yaş üstü kişilerde görülen boyun ağrısı çoğunlukla kireçlenme kaynaklıdır. Kadınlarda, erkeklere oranla üç kat daha fazla rastlanır. Darbe ve yaralanmalar da boyun ağrısı şikâyetlerine sebep olabilir. Genellikle trafik kazalarında rastlanır. Baş önce öne doğru sonra arkaya doğru hızlı bir şekilde sarsıldığı için boyun bölgesinde yumuşak doku zedelenmesi ortaya çıkar. Boyun ağrısına sebep olan romatoid artrit veya menenjit gibi hastalıklar da mevcuttur.

Boyun Ağrısı Tipleri

Boyun ağrısı tipleri akut, kronik ve subakut olarak üçe ayrılır. Akut boyun ağrısı her yaşta görülebilir ve 4 haftadan az sürer. Subakut boyun ağrısı 4 ile 12 hafta arasında sürebilir. Etkileri diye Ağrı çeşitlerine göre daha hafif seyreder. Kronik boyun ağrısı ise en uzun süren boyun ağrısı çeşididir. 3 veya daha fazla ay süren kronik boyun ağrısı yaşayan kişi günlük işlerini yaparken bile zorlanır.

Boyun Ağrısı Nasıl Geçer?

Boyun ağrısı nasıl geçer: Özellikle kronik boyun ağrısında sebebinin belirlenmesi için hekim kontrolü şarttır. Darbe ve yaralanmalarda da hekim kontrolü gereklidir. Fakat az şiddetli boyun ağrıları için evde bazı yöntemler uygulayabilirsiniz.

Boyun ağrısı nasıl geçer: Dinlenme, kasların kendiliğinden iyileşmesi için vakit tanır. Bu sebeple boyun ağrısı ile karşılaşıldığında yorucu aktivitelerden uzak durulmalıdır.

Boyun ağrılarında soğuk kompres uygulaması daha ağrıyı azaltma konusunda etkilidir. Soğuk kompres küçük kan damarlarının geçici olarak kapatılmasını sağlar ve şişmeyi engeller.

Kaslara masaj uygulamak gevşemesini sağlar ve ağrıyı azaltır.

Boyun ağrısı duruş bozukluğundan kaynaklanıyorsa bozukluğunu düzeltmek ağrının geçmesine yardımcı olacaktır. Duruş bozukluğunun düzeltilememesi durumunda ağrı kronik hale gelebilir.

Bir beze dökülen elma sirkesi ağrıyan bölgeye 5 dakika kadar tutulduğunda şikayetlerinin azalmasını sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER Boyun Fıtığı Nedir?

Boyun Fıtığı Nedir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.