DOLAR 35,4231
EURO 36,4685
ALTIN 3.046,05
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 10°C
Paz 5°C
Pts 6°C
Sal 8°C

Bomba sürprizler hayatınızda: Apple’ın 10 sürprizi

21.08.2020
A+
A-

İlk olarak İngilizcesi Voice Memos olan ve dilimize Sesli Notlar olarak çevrilen uygulamaya bir göz atalım. Sesinizi veya başka bir sesi kaydetmenizi sağlayan bu uygulamanın logosu sizin için sıradan bir logo olabilir.

Bilindiği üzere Apple her zaman bir uygulamanın logosunu o uygulamanın adına göre tasarlar. Mesela Saat uygulamasında saati, Hesap Makinesi uygulamasında hesap makinesini, Harita uygulamasında haritayı ve Hava Durumu uygulamasında hava durumunu temsil eden bulut ile güneşi görüyoruz.

Sesli Notların logosuna baktığımızda ses dalgaları ile göz göze geliyoruz. Gördüğünüz bu ses dalgalarının ne anlama geldiğini öğrenmek ister misiniz? Tahmininiz doğru olabilir. Tek bir kelime: Apple. Bu sayede Apple’ın kendisini ön plana çıkardığını anlıyoruz.

Apple kullanıcılara şaka yapıyor: “Rickrolling”

Apple Watch için hazırlanan bir destek sayfasının sağ tarafında bir Apple Watch ekranı bulunuyor. Apple, bu sayfada Apple Watch’da arkadaş ekleme işleminin nasıl tamamlandığını gösteriyor.

İlgili görsele dikkatli bir şekilde baktığımızda Rick Astley’in Never Gonna Give You Up şarkısını çağrıştıran iki harfli kısaltmalar ile karşılaşıyoruz. Bu şarkı, “rickrolling” adı verilen bir dans türünü simgeliyor. Kendisi bir akımın başlatılmasına sebep oldu.

İnternet şakası olarak tanımlanan bu akımın popüler olmasının sebebi 1987 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan Never Gonna Give You Up şarkısında Rick Astley’in dans tarzıdır. Çoğu kişi bu dansın komik olduğunu düşünüyor.

İlginizi çeken bir bağlantı adresine tıkladığınızda ekranınızda belirmesini istediğiniz video veya sayfa yerine bu şarkı geldiyse trajikomik bir şakaya maruz kaldığınızı söyleyebiliriz. Günümüzde bu tür şakalar için “trollemek / trollenmek” kalıbı kullanılıyor.

2007 yılında revaçta olan bu şaka, Apple’ın da ilgisini çekmişti ve Apple da bu şakadan yararlanarak insanların ilgisini çekmişti. Böylece tarihin tozlu sayfalarında seçkin ve görece etkili bir stratejinin de yer alabildiğini gördük.

Apple böylece kullanıcılara “Ben de sizdenim!” mesajı verdi ve birçok kullanıcının sempatisini kazandı. Oldukça benmerkezci bir yaklaşım ile kendisini pazarlayan Apple’ın Steve Jobs’ın gözlük camları ile ne işi olabilir?

1 2 3 4 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.