Boeing 737 düştü: 176 kişi hayatını kaybetti! İran’dan üzücü haber geldi. Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737-800, Tahran – Uluslararası İmam Humeyni…
Yapılan ilk açıklamalarda uçakta 180 kişinin olduğu belirtiliyordu. Ancak, Tahran İmam Humeyni Havalimanı Sözcüsü Ali Kaşani 170 olarak açıklanan yolcu sayısını 167, 10 olarak açıklanan mürettebat sayısını da 9 olarak güncelledi.
İran’dan uçakta bulunan yolcuların ve mürettebatın durumu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Haber ajansları hiç kimsenin kurtulamadığını belirtirken, devlete ait haber ajanslarından IRINN, acil durum ekiplerinin uçağın düştüğü bölgeye ulaştığını ve çalışmalara başladığını duyurdu.
Tahran – Kiev seferini gerçekleştiren UR-PSR tescilli 737-800 (Max değil), 2016 yılında Ukrayna Havayolları’na teslim edilmişti. FlightRadar24 tarafından yapılan açıklamaya göre ADS-B bağlantısı kalkıştan iki dakika sonra kesildi.
Kaza, şirketin yeni CEO’su David Calhoun’un resmi olarak işe başlamasından birkaç gün önce gerçekleşti. CEO değişiminin nedeni ise herkes tarafından bilinir hale geldi: 737 Max faciasının halen çözüme kavuşturulamamış olması.
#Breaking First footage of the Ukrainian airplane while on fire falling near #Tehran pic.twitter.com/kGxnBb7f1q
— Ali Hashem علي هاشم (@alihashem_tv) 8 Ocak 2020
Önceki CEO Dennis Muilenburg, 737 Max faciasının çözülememesi nedeniyle geçtiğimiz ay görevden alındı. İran’daki bu kaza sonrasında bazı kişilerin aklına gelen ilk soru “737 Max mı?” oldu. Ancak, bu teknik olarak mümkün değil.
346 kişinin ölümüyle sonuçlanan iki büyük kaza sonrasında dünya genelindeki tüm 737 Max’lar aylardır yerde bekletiliyor.