Bitlis’te Acı Olay: Yaşlı Kadın Dağda Pancar Toplarken Hayatını Kaybetti
Bitlis’te yaşlı kadın dağda pancar toplarken hayatını kaybetti. Olayın detayları ve gelişmeler için haberimizi okuyun.
Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Örgülü köyünde yaşayan 62 yaşındaki Sarihe Bingöl, dün sabah saatlerinde evinden ayrılarak pancar toplamaya çıktı. Gün boyunca geri dönmeyince, ailesi ve yakınları endişeye kapıldı. Akşam saatlerine kadar dönüş olmaması üzerine, durumu jandarma ve köy muhtarına bildirdi. Yapılan arama çalışmalarında, bölgedeki dik kayalıklar ve ormanlık alanlar detaylıca incelendi.
İhbar üzerine, İlçe Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Gün doğmadan başlayan ve gün boyunca devam eden arama-kurtarma faaliyetlerinde, özellikle drone destekli incelemeler büyük önem kazandı. Ekipler, arazinin zorluğu ve kar kalınlığı nedeniyle yoğun çaba sarf etti.
Ekiplerin Bulduğu Acı Gerçek
Yapılan detaylı tarama ve aramalar sonucunda, Bingöl’ün yüksek kayalıklarında genç kadının düştüğü ve kaya ile kar yığınının arasına sıkıştığı tespit edildi. Bu korkutucu manzara karşısında, ekipler hızlıca harekete geçti. Olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası, genç kadının hayatını kaybettiği kesinleşti.
Kurtarma Çabaları ve Cenazenin Nakli
Yaşanan olayın ardından, ekipler, cesedi zor şartlar altında dikkatli bir şekilde sıkıştığı yerden çıkarmayı başardı. Güçlü ve koordineli çalışmayla, ceset güvenli bir biçimde bölgeden alınarak Hizan Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olay yeri incelemesi ve otopsi işlemlerinin ardından, cenazenin ailesine teslim edilmesi planlanıyor.
Pancar Toplamaya Çıkan Kadının Trajik Sonu
Her yıl bahar aylarında, köylüler pancar toplamaya çıkarken, bu yıl yaşanan trajedi köyde büyük bir üzüntüyle karşılandı. Sarihe Bingöl’ün yaşamını yitirmesi, köyde derin bir yasa ve endişe yarattı. Yetkililer, benzer kazaların önüne geçmek amacıyla, dağlara yalnız başına çıkmanın büyük riskler taşıdığına dikkat çekti.
Köylülerin Duygusal Tepkisi
Köyde yaşayanlar ve komşuları, olay sonrası derin bir şok ve üzüntü içinde. Bir köylü şu sözlerle duygularını ifade etti: “Her yıl mevsim normalleriyle gidip pancar toplardı, bu kez dönemedi. Çok üzgünüz, ailesine sabır diliyoruz.” Bu acı olay, bölgedeki yaşamı ve köylülerin günlük rutinlerini derinden etkiledi.
Sarihe Bingöl Kimdir?
Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Örgülü köyünde ikamet eden 62 yaşındaki Sarihe Bingöl, yıllardır dağlarda pancar toplayarak geçimini sağlıyordu. Yalnız başına çıktığı dağ yolculuğu, ne yazık ki trajik bir şekilde sonlandı. Ailesi ve köy halkı, onun bu zorlu yaşam biçimine alışkındı, ancak bu yıl yaşanan olay hepimizi derinden sarstı.
Benzer Olaylar ve Güvenlik Uyarıları
Bitlis ve çevresinde, özellikle yaşlı ve yalnız yaşayan kişilerin dağa çıkarken çok dikkatli olması gerektiği uzmanlar tarafından sık sık vurgulanıyor. Daha önce de bölgedeki yüksek kayalıklar ve zorlu arazi nedeniyle çeşitli kazalar yaşanmıştı. Yetkililer, bu tür trajedilerin önüne geçmek için, köylüleri ve yaşlıları dağlara çıkarken ekiplerle beraber gitmeye teşvik ediyor ve gerekli güvenlik önlemlerini almalarını istiyorlar.