DOLAR 32,2073
EURO 35,0615
ALTIN 2.469,59
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Bitcoin’de Satış Baskısı Artıyor

Bitcoin fiyatlarında yaşanan düşüşlerle birlikte satış baskısı artıyor. Kripto para piyasasındaki gelişmeleri yakından takip edin ve yatırım stratejilerinizi güncelleyin.

01.05.2024
A+
A-

Dijital Altın Bitcoin’de Satış Baskısı Artıyor

Bitcoin, dijital altın olarak adlandırılan varlık, mevcut satış baskısına dayanamıyor. Ünlü altın yatırımcısı Peter Schiff, Bitcoin’deki düşüş trendini tekrar vurguluyor. Schiff, Bitcoin’in karşı karşıya olduğu durumu “varoluşsal bir an” olarak niteliyor ve kripto para birimine olan güvensizliğini dile getiriyor.

Peter Schiff ve Cathie Wood Arasındaki İmalı Gönderme

Peter Schiff, Bitcoin’in fiyatının 60.000 doların altına inmesi durumunda, Cathie Wood’un (bir Bitcoin boğası) pozisyonunu kapatma ihtimaline değiniyor. Schiff, sosyal medya hesapları üzerinden Bitcoin’in teknik analizini paylaşarak, piyasadaki olumsuz havaya dikkat çekiyor.

Bitcoin Teknik Analizinde Düşüş İşaretleri

Bitcoin’in teknik analizinde, 60.000 dolar seviyesinin altında kırılma yaşanması ve 100 günlük Üstel Hareketli Ortalama’nın (EMA) yakınında bulunması düşüş eğilimini güçlendiriyor. Schiff’e göre, bu durum boğa piyasasının sona ermesine işaret edebilir.

Analistlerin Bitcoin Fiyatı Hakkındaki Tahminleri

Analizlere göre, Bitcoin’in 60.000 dolar seviyesini geri alamaması durumunda 51.965 dolara doğru bir geri çekilme yaşanabilir. Öte yandan, fiyatın 60.000 dolar seviyesinin üzerine çıkması halinde 64.000 dolara doğru bir yükseliş yaşanabilir. Ancak, piyasada belirsizlik devam ederken traderlar ve analistler daha temkinli bir tavır sergiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.