DOLAR 32,5888
EURO 34,8254
ALTIN 2.495,83
BIST 9.452,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Yeni Bmw X5 boyutlarıyla sınıf atladı

05.10.2018
A+
A-

Paris Motor Show‘da görücüye çıkan, Alman markanın başarılı SUV temsilcisi Yeni Bmw X5, uzayan boyu, genişleyen gövdesi ve selefine göre daha yüksek boyuyla dikkatleri üzerine çekti. Her şeyiyle baştan aşağı yenilenen model şu an da dördüncü jenerasyonuyla karşımızda bulunuyor.

Mercedes B serisi baştan sona yenilendi

Mercedes B serisi bu hafta Paris Auto Show’da görücüye çıktı. Yeni B serisinde, A serisinin hatchback modelinin mimarisi kullanılmış durumda.

Yeni Bmw X5 tasarım evrimi geçirmiş

2000 yılında piyasaya çıktığından bu yana toplamda 2.2 milyon adetlik büyük bir satış grafiği yakalayan SUV, resmen bir tasarım evrimi geçirmiş.

En dikkat çeken yeni tasarım unsuru ise aracın ön tarafında yer alan ve eski selefine nazaran oldukça büyüyen çift böbrek ızgarası. Bunun yanında araçla beraber opsiyonel lazer far paketi alınabiliyor. Bu opsiyonel lazer far donanımıyla araç önünü 500 metre kadar aydınlatabiliyor.

Artan iç boyutlar

Yeni X5 640 litrelik bir bagaj hacmiyle geliyor. Arka koltuklar yatırıldığında ise bu hacim tam 1860 litreye ulaşıyor. Araçta yine önceki neslindeki gibi 7 koltuk kullanılabilecek. Ayrıca Bmw’nin bildirdiği üzere, aracın en arka sırası bize, eski modeline göre daha fazla yaşam alanı sunacak.

Yeni X5’in iç mekanında daha minimalist bir tasarım anlayışı tercih edilmiş. Aracın ön konsolunda ise 12.3 inç ebadında bir infotainment ekran bulunuyor. İstenildiği taktirde aracın yüksekliği yerden 8 cm’ye kadar arttırılabiliyor.

Yeni X5, trafik asistanı ve acil fren asistanı gibi pek çok güvenlik donanımıyla beraber geliyor. İngiltere’de araç, iki dizel ve bir benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulacak. X5’in Türkiye pazarına ise hangi motor seçenekleriyle geleceği henüz belli değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.