DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

NASA Güneş yolculuğuna hazırlanıyor!

06.07.2018
A+
A-

Gerçekleştirilecek uzay sondası görevi ile Güneş’e 6.5 milyon kilometre mesafedeki bir bölgeye gidilecek. Bunun insan yapımı bir uzay aracının ilk kez bu mesafeye gidebilmesi anlamında oldukça önemli olduğunun altı çiziliyor. Merkür gezegeninin bile güneşe yaklaşık 47 milyon kilometre mesafede olduğunu not olarak düşelim. Tabii ki devasa ateş topuna bu kadar yaklaşılabilmesi için NASA, ısı kalkanlarına ciddi geliştirmeler yapılmış durumda.

Termal Koruma Sistemi olarak adlandırılan teknoloji için hafif karbonlu bir köpük çekirdeği taşıyan yuvarlar karbon-karbon kompozitler kullanılıyor. Ek olarak, Güneş enerjisinin uzay aracından mümkün olduğunca yansıtılması için bu kompozitler, özel olarak formüle edilmiş beyaz bir kaplama ile korunuyor. Bu kalkan sayesinde uzay aracının çekirdeğinin 1,370 dereceye varan sıcaklardan korunması mümkün hale geliyor. Ayrıca, kalkanın görevini yerine getirmesi ile araçtaki aletlerin 30 derece gibi sorun yaratmayacak bir sıcaklıkta kalacağı ifade ediliyor. Kısacası, kalkanın ön tarafı ciddi anlamda sıcak olsa da kalkanın arkasında her şey yolunda olacak.

Uzay aracı ile asteroit çarpışacak!

Asteroit yönlendirme testleri ile dünyamıza çarpması muhtemel olan asteroitlerin yönleri değiştirilecek. Asteroit yönlendirme testleri, ESA (Avrupa Uzay Ajansı) tarafından geliştirilen bir uzay aracı ile izlenecek.

Sonbahar 2017 döneminde testleri gerçekleştirilen Termal Koruma Sistemi, aylar sonra ilk kez bir uzay sondasına (ki kendisinin adı Parker Güneş Sondası, monte edilmiş olacak ve her şey planlandığı gibi giderse Ağustos ayında insanlık adına önemli bir adım atılmış olacak. Uzay ve Güneş hakkında çok daha fazlasını öğrenmek adına bu gelişme kesinlikle heyecan verici.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.