DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Türkiye’ye yapılan siber saldırı sayısı şaşırttı!

23.09.2018
A+
A-

Türkiye, dünyanın vazgeçilmezi haline gelen siber güvenlik alanında başarılı çalışmalara zaman zaman ev sahipliği yapıyor. Peki Türkiye‘ye yapılan siber saldırı sayısı ne kadar? Güvenlik firması olan FireEye tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, ülkemizin herhangi bir avrupa ülkesinden daha fazla siber saldırıya maruz kaldığı gerçeğini gözler önüne serdi.

Türkiye’ye yapılan siber saldırı sayısı, Avrupa’dan daha fazla!

Türkiye'ye yapılan siber saldırı sayısı sdn 2 Raporda Türkiye‘de daha önceki yıllarda yaşanan siber saldırılar nedeniyle güvensiz bir ortam oluşturduğu belirtiliyor. Dünya genelinde en çok saldırı alan ülke olarak Amerika Birleşik Devletleri geliyor.

Microsoft, kritik Windows açığını umursamadı!

İkinci sırada bulunan Brezilya‘nın ardından Türkiye, dünyada en çok siber saldırı yapılan 3. ülke konumunda yer alıyor. Ayrıca Microsoft’un yayınladığı istihbarat raporuna göre de ülkemiz, yaklaşık her 1.200 internet kullanıcısından birisinin bir botnet ağına dahil olmasıyla dünyanın en fazla zombi kullanıcı oranına sahip ülke konumunda bulunuyor. Özellikle bilinçsiz kullanıcılar ve orijinal olmayan yazılımlar nedeniyle, zombi ağını genişleten hackerlar, bu sayede dünya çapında büyük hizmet durdurma saldırıları yapabiliyor. Bunun yanı sıra, veri sızıntısı, mâli kayıp gibi zararlara da neden olabiliyor.

The post Türkiye’ye yapılan siber saldırı sayısı şaşırttı! appeared first on Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net.

]]>

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.