DOLAR 32,3782
EURO 34,6092
ALTIN 2.390,17
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Bitcoin Halving ve Beklentiler

Bitcoin halving, kripto para dünyasında büyük bir etki yaratır. Gelecekteki fiyat beklentileri ve piyasadaki olası değişimler hakkında en güncel bilgileri öğrenin.

17.04.2024
A+
A-

Bitcoin, 19-20 Nisan 2024’te yapılması planlanan dördüncü madencilik ödülü halving’inin eşiğinde. Dört yılda bir gerçekleşen bu olay, çıkarılan blok başına verilen Bitcoin sayısını yarıya indiriyor ve yeni Bitcoin’lerin dolaşıma girme hızını etkili bir şekilde yavaşlatıyor. Halving’ler tarihsel olarak Bitcoin için önemli fiyat artışlarına işaret etmiştir. Ancak bazı uzmanlar geçmiş performansa körü körüne güvenmemeye dikkat ediyor.

Bitcoin Madencilerine Yönelik Yükseliş Bahsi

Bitcoin Madencilerine Yönelik Yükseliş Bahsi

  • Yatırım araştırma şirketi Bernstein, Bitcoin için halving sonrasında bir artış olacağını tahmin ediyor.
  • Riot Platforms (RIOT) ve CleanSpark (CLSK) gibi halka açık Bitcoin madenciliği şirketlerinin hisselerini satın almalarını öneriyorlar.
  • Bernstein’a göre, bu şirketlerin üstün uygulamaları ve sektör lideri kendi kendine madencilik hash oranı, onları önümüzdeki aylarda daha iyi performans gösterecek şekilde konumlandırıyor.

Bernstein, ödül indirimi sonrasında kârlılığa ilişkin endişelerden kaynaklanan mevcut “madenci korku faktörünün” varlığını kabul ediyor. Ancak ETF’lerin Bitcoin’e olan talebi artırmadaki rolünü vurguluyorlar. Spot Bitcoin ETF’lerinin yakın zamanda onaylanması ve piyasaya sürülmesi, halen ciddi fiyat artışını tetikledi ve potansiyel olarak halving sonrasındaki yükselişin bir kısmını önden yüklemeye yol açtı.

Goldman Sachs’tan “Dikkat” Notu

Goldman Sachs'tan

  • Goldman Sachs, geçmişteki halvinglerin ardından yaşanan tarihi fiyat artışlarını kabul ediyor ancak mevcut makroekonomik koşullardaki önemli farklılığı vurguluyor.
  • Enflasyonun dirençli olduğunu kanıtlaması ve ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını %5’in üzerine çıkarması, piyasanın genelindeki risk iştahının azalmasına neden olabilir.

Sonuç olarak, Bitcoin halving’i benzersiz bir durum sunmaktadır. ETF’lerin piyasaya sürülmesi önemli fiyat değerlenmesine yol açtı ve potansiyel olarak halving sonrası artışın büyüklüğünü etkiledi. Ancak mevcut makroekonomik ortam, Bitcoin gibi riskli varlıklar için belirsizlik yaratmaktadır. Yatırımcıların geçmiş performansı tahmin etme konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir. Bitcoin’in fiyat gidişatını belirleyecek olan şey piyasa güçlerinin etkileşimidir.

Bitcoin Halving ve Beklentiler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.