DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Formula 1 İstanbul’da: İşte Takımların Bu Yarışa Özel Afişleri

13.11.2020
A+
A-

Formula 1, büyük otomobil üreticilerinin yeni teknolojilerini de denedikleri, her zaman büyük heyecana sahip olan bir spordur. Koronavirüs nedeniyle bu yıl daha sıkışık bir takvimle gerçekleştirilen şampiyonaya kısa bir süre önce yapılan açıklama ile İstanbul‘un da dahil edildiği belirtilmişti.

Formula 1 takımları, sık sık yaptıkları gibi bu yarışa özel poster görselleri de hazırladı. Bazı takımlar yıl boyunca takip ettikleri tasarım dilini kullanmaya devam ederken bazı takımlar ise bu yarışa özel çalışmalar yaptı. Gelin bu posterlere hep birlikte bakalım.

Racing Point

racing point

Racing Point, griddeki en hızlı takım olmasa da sosyal medya anlamında şampiyonluğa en yakın takım olabilir. Sevimli pembedeslerin bu yılki genel tasarım tarzı bu afişte de karşımıza çıkıyor. Posterin detayları baktıkça daha eğlenceli hale geliyor.

McLaren

mclaren

McLaren’in bu afişi ile İstanbul denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Kapalıçarşı öne çıkarılıyor. Ebru tarzı hazırlanmış olan posterde, ülkemizin kültüründen esinlenildiği açık şekilde görülüyor.

Mercedes

mercedes

Küçük kardeşlerinden biraz bu konuda ders alması gereken Mercedes, oldukça sade bir poster hazırlamış. Markalarda şampiyon olan Mercedes’in amacı bu yarışta Hamilton’ın şampiyonluğunu kutlamak.

Renault

renault

Renault daha sade, otomobillerden ziyade pilotlara odaklanılmış bir poster tercih etti. Aslında yağmurda ve soğuk pistlerde fena performans vermeyen Fransız firma için İstanbul önemli bir fırsat olabilir.

Alfa Romeo

alfa romeo raikkonen

Alfa Romeo Racing’in kadrosunda bulunan yaşlı kurt Kimi Raikkonen, ülkemizde çok büyük bir hayran kitlesine sahip. Fin pilotu burada Sultanahmet’in önünde görüyoruz. Raikkonen daha önce İstanbul’da yarışan az sayıda pilottan biri.

Ferrari

ferrari

Bu yıl pistte işler istediği gibi gitmeyen ve genel olarak sıkıntılı bir dönem geçiren Ferrari’nin son dönemde yaptığı en iyi çalışmalardan biri bu afiş olabilir. 

Bonus: F1 tanıtım videosu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.