DOLAR 32,3072
EURO 34,6552
ALTIN 2.409,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Bitcoin Fiyatı Geriliyor ve Halving Beklentileri

Bitcoin fiyatı düşüyor ve halving beklentileri artıyor. Kripto para piyasalarındaki gelişmeleri ve yatırımcıların merakla beklediği Bitcoin halving etkinliğini yakından takip edin.

16.04.2024
A+
A-

Bitcoin Fiyatı Geriliyor

Bitcoin Fiyatı Geriliyor

Kripto para piyasası, Pazartesi günü Hong Kong’da spot Bitcoin ETF’lerinin lansmanı sonrası Asya ticaret saatlerinde güçlü bir şekilde toparlandıktan sonra gerilemeye başladı. Ancak günün ilerleyen saatlerinde ABD piyasasındaki düşüş, kripto para piyasası toparlanmasının üzerine soğuk su döktü, Bitcoin fiyatı %4,5’in üzerinde değer kaybederek 62.500 dolar seviyesinin altına geriledi.

Bitcoin fiyatı düşüşe geçti:

  • Bitcoin (BTC): %5,95 düşüşle 62.375,46 dolar
  • Ethereum (ETH): %3,44 düşüşle 3.033,71 dolar
  • Binance Coin (BNB): %4,69 düşüşle 538,63 dolar
  • Solana (SOL): %10,82 düşüşle 132,46 dolar
  • XRP: %3 düşüşle 0,4848 dolar
  • Cardano (ADA): %2,24 düşüşle 0,4543 dolar
  • Dogecoin (DOGE): %3,51 düşüşle 0,1534 dolar
  • Shiba Inu (SHIB): %4,33 düşüşle 0,0000213 dolar

Bitcoin Halving ve Beklentiler

Bitcoin Halving ve Beklentiler

Bitcoin halving yaklaşıyor: Kriptokoin.com’a göre Bitcoin’in dört yılda bir gerçekleşen halving olayı, 20 Nisan’da gerçekleşecek. Bu olayda, blok başına üretilen Bitcoin miktarı yarıya inecek. Halving olayının Bitcoin fiyatını nasıl etkileyeceği ise yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. Kripto para piyasası, son zamanlarda artan enflasyon ve faiz oranları gibi makroekonomik faktörlerden etkileniyor. Bu durum, yatırımcı risk iştahını düşürerek kripto para fiyatlarında düşüşlere neden oluyor. Bitcoin halving gibi önemli olayların da piyasayı etkilemesi bekleniyor.

Bu sırada, Bitcoin’in (BTC) Kasım 2022’deki dibini ve son halving öncesi yükselişin rekor seviyelere çıkacağını tahmin eden analist, teknoloji hisse senetleri ve kripto para birimleri de dahil olmak üzere risk varlıklarında düşüşe geçti. Üstelik, Bitcoin ETF’lerinin etkisinin “kuruduğunu” iddia etti. 10 Research’ün kurucusu Markus Thielen, şu ifadeleri kullandı:

“Büyüyen endişemiz, risk varlıklarının (hisse senetleri ve kripto) önemli bir fiyat düzeltmesinin eşiğinde olması. Birincil tetikleyici beklenmedik ve kalıcı enflasyondur. Tahvil piyasasının şu anda kesinti ve 10 yıllık Hazine Getirilerinin %4,50’yi aşmasını öngörmesiyle, riskli varlıklar için çok önemli bir dönüm noktasına gelmiş olabiliriz. Nasdaq’ın çok zayıf işlem görmesi ve yüksek tahvil getirisine tepki vermesi nedeniyle dün gece (piyasa açıkken) tüm teknoloji hisselerimizi sattık. Elimizde yalnızca birkaç yüksek inanca sahip olduğumuz kripto para var. Genel olarak riskli varlıklarda (hisse senetleri + kripto) düşüşteyiz (bearish). ABD’de listelenen spot BTC ETF’lerine olan akışlar kurudu.”

Bitcoin Fiyatı Geriliyor ve Halving Beklentileri

BTC ETF girişleri düşüyor: Ayrıca Bitcoin ETF’leri 15 Nisan Pazartesi günü Asya işlem saatlerinde güçlü bir toparlanma kaydetti. Ancak günün ilerleyen saatlerinde ABD pazarındaki düşüş, Bitcoin fiyatının %4,5’in üzerine çıkması ve 62.500 dolar seviyelerinin altına düşmesiyle kripto pazarının toparlanmasına soğuk su döktü.

Bitcoin Fiyatı Geriliyor ve Halving Beklentileri

Hafta, ABD pazarındaki spot Bitcoin ETF’leri için oldukça düşük bir notla başladı. Toplam net giriş yaklaşık 37 milyon dolar civarında negatife döndü. BlackRock‘un IBIT Bitcoin ETF’sine 73 milyon dolarlık giriş kaydedildi, ancak Farside yatırımcılarından alınan verilere göre GBTC çıkışları 110 milyon dolar seviyesinde kaldı. Sürekli çıkışların ortasında, Bitcoin’in GBTC varlıkları, yüksek yönetim ücreti nedeniyle %50 düştü. Lansmanından bu yana iki ay süren sağlam girişlerin ardından, Bitcoin ETF talebi Nisan ayının son iki haftasında azaldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.