DOLAR 32,3134
EURO 35,1082
ALTIN 2.292,61
BIST 9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bir YouTuber’ın M&M’leri Suda Çözündürerek Elde Ettiği Harika Görüntüler [Video]

14.03.2021
A+
A-

Gözümüzle görebildiğimiz her yerde etkileyici manzaralar yakalamak ya da ellerimizle o manzaraları yaratmak mümkün. Bunu kimi zaman ufak ışık oyunlarıyla, kimi zaman elimizde olan birkaç ufak malzemeyle elde edebiliriz. Önemli olan gözümüze güvenmek ve biraz da yaratıcı olup tüm seçenekleri değerlendirmek.

Bir YouTuber da tam olarak bunu yapmış ve rengarenk M&M’leri suda çözündürerek elde ettiği görüntülerle ortaya harika bir video çıkarmış. Üstelik bunu yaparken yalnızca bir kamera, bir tripod ve M&M’leri içinde çözündürebileceği şeffaf kaplar kullanmış. 

Siz de evinizde yapabilirsiniz:

suda çözünen m&m

Tabii ki bu türden ve bu kalitede görüntüleri elde etmek için burada kamera faktörü bir miktar önem taşıyor. Ancak artık neredeyse hepimizin elinde kamerası hiç de fena olmayan ve hatta pek çoğunda da bir makro lens olan telefonlar var. Yani aslında dediğimiz gibi, siz de evde rahatlıkla bu tür görüntüler elde edebilirsiniz.

Tek yapmanız gereken, şeffaf bir kabın içerisini suyla doldurarak renkli M&M’leri içine atmak. Görüntülerin sahibi, videoda bir akvaryum ve bir petri kullanmayı seçmiş. Akvaryumun içine bir petri koyarak M&M’leri arka plandan ayırmayı başarmış ve bu da görüntülerin bu kadar etkileyici olmasına olanak sağlamış. Ardından kayıt tuşuna basıp farklı ışık oyunlarını test ederek kaydettiği tüm görüntüler, gıda boyası ve şekerin suda çözünmesiyle harika birer manzaraya dönüşmüş.

Bu etkileyici videoya göz atmak isteyenler için:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.